Annonce
Vejle

Onsdag eftermiddag kan mangeårigt ønske om en cykelsti ende lykkeligt: 'Langhåret' forklaring spændte ben i første omgang

Vesterlundvej, der forbinder Thyregod og Vesterlund, er farlig at cykle på, mener flere borgere. De håber derfor, at politikerne hurtigst muligt afsætter penge til at etablere en cykelsti på en del af strækningen. En del af strækningen skal efter planen forbedres med en to minus en vej senere. Arkivfoto: Børge Larsen
Efterskoleelever bruger ofte vejen, og forældre tør ikke lade deres børn cykle i skole, fordi vejen er for farlig. Men nu kan der være udsigt til positivt nyt for en række borgere, der længe har haft håb om en cykelsti.

Thyregod/Vejle: Når byrådets medlemmer onsdag eftermiddag samles til byrådsmøde på rådhuset i Vejle, vil det ske under overværelse af en række borgere fra Thyregod og Vesterlund.

Lokalrådet Thyregod Vester har planlagt en form for demonstration, hvor de med deres tilstedeværelse før og under byrådsmødet vil synliggøre ønsket om, at der skal skabes bedre og mere sikre forhold for cyklister på Vesterlund, der forbinder de to byer.

Planerne om cykelstien har været drøftet i mange, mange år - nogle mener i omkring 40 år, og cykelstien var da også tæt på at blive til virkelighed, da blev drøftet på det seneste møde i teknisk udvalg.

Annonce

Her foreslog Svend Erik Nielsen (DF) at tilføje en anlægsbevilling til første del af projektet, der omfatter en cykelsti på den første del af strækningen fra Thyregod til Vesterlundvej 80, ved at fremrykke budgetmidler til 2022.

Der var faktisk flertal for det forslag i udvalget, men Venstres Gerda Haastrup Jørgensen og Per Olesen samt løsgænger Kim Hessel stemte imod, og Per Olesen valgte at standse sagen, så den i stedet skal tages op på onsdagens byrådsmøde.

Langhåret forklaring

Den beslutning vækker undren i lokalområdet omkring Thyregod, fortæller Jean Darly, der er næstformand i Lokalrådet Thyregod Vester. Rådet opfordrer derfor folk, der støtter ønsket om cykelstien, til at møde til byrådsmødet, så projektet ikke bliver glemt.

- Jeg vil også prøve at snakke med forstanderen for efterskolen. Vi håber, de kan komme til Vejle med en hel skoleklasse i gule veste. Men jeg synes, det er en succes, hvis der kommer 20 mand, siger Jean Darly.

Ifølge Gerda Haastrup Jørgensen, der er formand for teknisk udvalg, skyldes Venstres nej til Svend Erik Nielsens forslag ikke, at hun er imod cykelstien. Årsagen skal i stedet findes i noget budgetteknisk, så kommunen ikke risikerer at overskride budgetloftet.

- Når der i kommunen bliver lavet et budget, så er der en vis ramme, vi skal holde os indenfor. Den har alle partier lige skrevet under på ved budgetforhandlingerne en måned eller to inden det her forslag. Men når vi nu er blevet enige om et budget, så vil vi overholde det budget, der ligger.

- Men det er jo ikke, fordi vi ikke vil have den cykelsti, understreger Gerda Haastrup Jørgensen.

Hun erkender, at den forklaring kan syne en anelse "langhåret", fordi der er tale om noget budgetteknisk.

- Jeg kan godt forstå, folk ryster på hovedet af os og siger, at det må vi finde en løsning på.

Annonce

Projekt kan låses fast i 2023

Hun har siden udvalgsmødet arbejdet på at finde en anden løsning, der kan forene både budgetregler og cykelsti-ønske. Det mener hun kan gøres ved allerede nu at afsætte penge fra 2023-budgettet.

Der vil sidde nogle i Thyregod og Vesterlund, der spørger, hvornår de i så fald kan se frem til, at de får den første del af cykelstien?

- Senest i 2023 vil man begynde på den. Det, der for mig er forskel på den gamle sag, og det der foreslås nu, er, at vi sikrer os, at der ikke kommer andre projekter ind foran. For det, jeg hører, er, at folk er bange for, om der kan komme noget andet ind foran. Det kan der ikke, hvis vi sætter pengene af i 2023. Så er projektet jo igangsat, og så fjerner vi det ikke igen, slår hun fast.

Jeg kan godt forstå, folk ryster på hovedet af os og siger, at det må vi finde en løsning på.

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand teknisk udvalg

Hvorvidt det er den løsning, der kan samle flertal i byrådet, kan de fremmødte fra Thyregod og Vesterlund ved selvsyn finde ud af i byrådssalen onsdag eftermiddag.

Mødet begynder klokken 16.30.

Annonce
Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Vejle

Afstemnings-fadæse i Vejle: Flere mødte en lukket dør, da de ville brevstemme - kommunaldirektøren kalder fejlen for 'noget uheldig'

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Vejle For abonnenter

Borgmesteren i Aarhus fører protektionistisk sognerådspolitik: Naturligvis ligger Jyllands lufthavn i Billund

Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Annonce