Annonce
Kultur

Onsdag: Fem Roskilde-nedslag

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad, udvælger hver dag fem musiknavne fra Roskilde-programmet.
Hvad skal den gamle redaktør forsøge at se - og høre - i dag?

Roskilde: Jeg bringer hver dag fem musiknavne fra dagens program. Som ved enhver festival, er det en hensigtserklæring, da der altid opstår noget helt uventet. Det er en liste med kendte og ukendte navne. Man skal være klar til at opleve noget nyt.

Annonce

1. Maggie Rogers

Avalon 17.20: Maggie Rogers er fra USA og det siges, at hun i 2016 meldte sig til en master-class med pop-ikonet Pharrel Williams, og skrev en sang på et kvarter og spillede den for mesteren, der brød ud i gråd. Det var sangen "Alaska", der blev et hit. Hun lyder som en fin måde at starte årets festival. En blanding af folk og pop.

2. Bob Dylan

Orange kl. 20.00: Bob Dylan with his band. En legende af de store gæster igen Roskilde. Det er ingen overdrivelse at sige, at det er en af historiens største sangskrivere, der her går på scenen. Så vidt jeg kan se sætlisterne fra andre stop på turen, spiller den 78-årige Bob Dylan flere gamle klassikere som It Ain't Me Babe, Highway 61 Revisited og Simple Twist of fate.

3. Rolling Blackouts Coastal Fever

Pavilion kl. 20.15: Rolling Blackouts Coastal Fever. En festitval er altid et fravalg af navne. Og de skønne australske indie-rockere spiller stort set samtidig med Bob Dylan. Og dem ville jeg dæleme gerne have hørt. Det må blive en anden gang.

4. Fontaines D.C

Pavilion kl. 22.00: Fontaines D.C. Har ingen anelse om hvad dette irske band kan. Men de siger selv, at de lyder som en blanding af Pogues og Rolling Stones. De skal have en chance.

5. Christine and the Queens

Arena kl. 00.30: Christine and the Queens. Kender kun dette franske navn fra sidste års udgivelse, men det lover også godt. Hêloise Letissier hedder sangerinden, der skriver dejlige popsange med et snert af en masse forskellige genrer. Det kan godt blive en af festivalens top-tre oplevelser.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce