Annonce
Vejle

Op mod 1000 nye p-pladser: Centralt parkeringshus må vente til efteråret

Skal det kommende parkeringshus bygges i etaper eller opføres på én gang? Den beslutning skal politikerne træffe i efteråret. Først derefter kan arbejdet gå i gang. Illustration fra lokalplanen
Byggeriet af det nye parkeringshus ved Sjællandsgade må afvente politiske beslutninger i september.

Vejle: Bilister, der glæder sig til at køre over en ny bro ved Sønderåen for at parkere i det nye parkeringshus ved Sjællandsgade, skal finde tålmodigheden frem

Selvom Vejle Byråd i januar vedtog lokalplanen for det op til 1000 pladser store parkeringshus, og borgmester Jens Ejner Christensen (V) i den anledning sagde, at arbejdet ville gå i gang med det samme - må man konstatere, at "med det samme" er et begreb, der er åbent for fortolkning.

Byggeriet går nemlig tidligst i gang i slutningen af september - ni måneder efter, at lokalplanen faldt på plads.

Annonce

Ifølge Vejle Kommunes bygherrerådgiver, Jonas Flyvholm, er forklaringen enkel: Økonomi. Inden de første pæle slås i jorden, skal politikerne træffe en afgørende beslutning:

Skal det kommende parkeringshus bygges i etaper eller opføres på én gang? Den beslutning skal politikerne træffe i efteråret. Først derefter kan arbejdet gå i gang. Illustration fra lokalplanen

- Vi skal vide, om der skal bygges et parkeringshus med 400 pladser, som der foreløbigt er besluttet, eller om der skal satses på et fuldt udbygget hus med 1000 pladser, siger Jonas Flyvholm.

Foreløbig har politikerne afsat 61 millioner kroner til projektet. For det beløb forventer man at kunne bygge første etape af huset og klargøre til en senere udvidelse.

Men det vil formentlig både være billigere og samlet set hurtigere, hvis man kan bygge hele huset på én gang.

Må vente på budgetforhandlinger

Den økonomiske beslutning kan tidligst træffes i september, hvor byrådets partier vedtager budgettet for 2022 og rammerne for de efterfølgende tre år.

Inden skal de folkevalgte have overblik over, hvad de skal punge ud for at få 1000 parkerings-pladser på én gang. Den proces er i gang.

- Vi har udvalgt tre firmaer, der skal komme med et bud - både på parkeringshuset med 400 pladser og på et helt færdigt byggeri, siger Jonas Flyvholm.

Ifølge bygherrerådgiveren viste 11 firmaer interesse for at komme med et bud.

Fristen var 1. marts, og efterfølgende har tre fået mulighed for at arbejde videre med konkrete forslag til byggeri og pris.

Annonce

Disse firmaer er udvalgt

Derfor står det fast, at det bliver Odense-firmaet 5E Byg, CG Jensen fra Glostrup og Kaj Bech fra Holstebro, der skal konkurrere om at få lov at bygge det store parkeringshus ved Sjællandsgade.

På fredag skal de komme med et foreløbigt bud. Derefter følger en forhandlingsrunde, inden de tre bydere skal komme med en endelig pris inden sommerferien.


Vi kan tidligst skrive kontrakt med den kommende entreprenør i september.

Jonas Flyvholm, bygherrerådgiver i Vejle Kommune


Inden skal endnu en økonomisk udfordring klares. I juni er der aftalt såkaldt "åstedsforretning" med grundejerne på nordsiden af Vejle Å. Kommunen vil anlægge en vej mellem Fun Sport og Red Office' bygninger ved Sjællandsgade.

Her skal ind- og udkørsel til parkeringshuset foregå via en ny bro over Sønderåen. Men inden skal det aftales med ejerne, hvad de skal have i erstatning for at afgive jord til den nye vejforbindelse.

- I min kalender er det møde aftalt i midten af juni, fortæller formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V) - efter at byrådet på det seneste møde godkendte, at kommunen kan indlede forhandlinger med grundejerne.

Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige pornopoeter skæmmer musikfestival - hvordan kan Suspekt blive ved at slippe afsted med den slags klamheder to år efter Sofie Lindes berømte tale?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Alarm 112 For abonnenter

Den ene kvinde blev slået og spyttet på, den anden blev befølt i skridtet ved en pølsevogn: Nu er 48-årig mand dømt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Navne For abonnenter

- Tro på dig selv og glæd dig over dagligdagens stjernestunder

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Annonce