Annonce
Give

Op på jernhesten: Begynderløb for børn og unge skal vække interesse for cykelsport

Børn og unge helt ned til tre år for chancen for at spænde cykelhjelmen og stifte bekendtskab med cykelsporten, når der holdes Børnetour i Give i forbindelse med DM i landevejscykling. Arkivfoto: Michael Svenningsen
- Med Børnetour ønsker vi at skabe en platform, som både er tænkt som et festligt indslag i byer over hele landet, hvor børn og unge kan snuse til cykelsporten, siger Martin Elleberg Petersen fra Danmarks Cykle Union om konceptet, der både kommer til Give og Vejle i løbet af det kommende års tid.

Give: I forbindelse med at Tour de France kommer til Danmark næste år, lancerer Danmarks Cykle Union en række begyndercykelløb for børn og unge.

Allerede inden verdens største cykelløb gæster Danmark, bliver konceptet rullet ud til blandt andet DM i Give, der afvikles i juni. I forbindelse med starten på 3. etape af Tour de France 3. juli 2022 kommer løbet også til Vejle.

Børnetour, som løbet hedder, er for alle i alderen fra syv til 15 år uanset form, udstyr og ambitionsniveau. Målgruppen er primært børn og unge, der ikke i forvejen er medlem af en cykelklub.

Annonce

- At Touren kommer til Danmark, er en enestående mulighed for at kaste lys på vores sport overfor børn og unge. Med Børnetour ønsker vi at skabe en platform, som både er tænkt som et festligt indslag i byer over hele landet, hvor børn og unge kan snuse til cykelsporten, men samtidig håber vi at kunne vække en interesse for endnu mere cykelsport blandt de deltagende drenge og piger, som efterfølgende inviteres til opstartsforløb i den lokale cykelklub, siger direktør Martin Elleberg Petersen fra Danmarks Cykle Union i en pressemeddelelse.

I Give får også børn i alderen tre til seks år mulighed for at prøve kræfter med cykelsporten i form af en såkaldt pumptrack.

Børnetour i Give finder sted ved Huset 19. juni fra klokken 12 til 14.45. Det koster 35 kroner at deltage, og tilmelding foregår via Danmarks Cykle Unions hjemmeside.


At Touren kommer til Danmark, er en enestående mulighed for at kaste lys på vores sport overfor børn og unge.

Martin Elleberg Petersen, direktør Danmarks Cykle Union


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce