Annonce
Give

Open Air kom ud med flot overskud

Der var "Gulddreng" på scenen og efterfølgende guldregn over de arrangerende foreninger. Give Open Air 2017 blev en stor succes med et overskud på godt 360.000 kroner. Foto: Jim Hoff

Godt 360.000 kroner står der på bundlinjen efter årets store musikoplevelse. Det giver også penge i kassen hos byens foreninger.

Give: Det blev en på alle måder vellykket genoplivning af Give Open Air.

Byens store musikarrangement var ellers lagt i graven efter mange år med økonomiske udfordringer. Men da Vejle Kommune sprang til med en underskudsgaranti på 200.000 kroner, besluttede arrangørerne at give den store havefest en ekstra chance.

- Det blev et godt år. Vi kommer ud med et overskud på lige godt 360.000 kroner, så i år bliver der penge til de mange foreninger, der enten arrangerer eller stiller op med frivillige hjælpere, siger John Juhl, kasserer i Give Open Air.

Blandt de store modtagere i overskudsdelingen er de arrangerende foreninger. Det er de to Fremadklubber, Sportsforeningen Give Fremad med fodbold og HK Give Fremad med håndbold. De får hver 160.000 kroner.

- Men to tredjedele af beløbet er båndlagt til efter afviklingen af næste års Give Open Air. Det er hovedsageligt de to foreninger, der kommer til at stå med et eventuelt underskud, siger John Juhl.

Annonce

Der er virkelig mange, vi skal takke for det gode resultat: Kommunen, erhvervslivet, sponsorerne, gæster og ikke mindst vejrguder. Hvor vi 2016 havde regn i 11 timer ud af 13, havde vi i år solskin i næsten alle timer. Det betød, at gæsterne blev på pladsen og det kunne også mærkes på salget i teltene.

John Juhl. kasserer i Give Open Air

Mange om succesen

De penge, der må bruges nu, er øremærket udvikling af de to klubbers ungdomsafdelinger.

Den resterende del af overskuddet bliver fordelt mellem en række mindre foreninger. De får efter det antal frivillige, de havde med til evnten. Der er godt 40.000 kroner til fordeling mellem disse foreninger.

Ifølge John Juhl er der mange, der har været med til at skabe succesen: Gæsterne, sponsorerne, erhvervslivet og kommunen.

- Gæsterne kom i så stort tal, at vi allerede dagen før kunne melde udsolgt. De blev på pladsen hele dagen, og det gav selvfølgelig også god omsætning i teltene, siger John Juhl.

Sponsorer er der mange af blandt byens og egnens virksomheder. Der er flere former for sponsorater. Derudover har en del af virksomhederne også hjulpet til med underskudsgarantier.

- Det er vi meget taknemmelige for. Det har været afgørende for, at vi har turdet binde med at genoplive Give Open Air, siger John Juhl.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce