x
Annonce
Egtved

Opfordring fra brugs: Brug dankort i stedet for kontanter

Kunder i Dagli´Brugsen i Ødsted møder dette skilt med opfordring om at benytte sig af andre betalingsmetoder end kontanter. Foto: Dagli´Brugsen Ødsted
For at beskytte personalet mod coronasmitte opfordrer Dagli´Brugsen i Ødsted kunder til at betale med dankort eller Coop App i stedet for kontanter.

Ødsted: Skal man de kommende uger handle i Dagli´Brugsen i Ødsted, beder butikken om, at man vidt så muligt undlader at betale med kontanter og i stedet betaler for sine varer med dankort eller en Coop-app på telefonen.

Det fremgår af et skilt, butikken har stillet op ved indgangen.

- Jeg har valgt, at vi nu opfordrer folk til at betale med dankort eller Coop App for at passe på mit personale. Vi vil meget nødig ud i en situation, hvor personalet bliver syge af coronavirus, fortæller Jesper Sørensen, uddeler i Dagli´Brugsen i Ågård.

Årsagen er nemlig, at kontanter ofte skifter hænder mange gange, og at virusen ifølge Jesper Sørensens oplysninger kan risikere at blive overført på den måde.

- Jeg har selv tænkt på at opfordre til anden betaling end kontanter i nogle dage. Nu kan jeg se, at flere butikker i kæden er begyndt med lignende opfordringer, så nu gør vi det også, forklarer han.

Annonce

Jeg har valgt, at vi nu opfordrer folk til at betale med dankort eller Coop App for at passe på mit personale. Vi vil meget nødig ud i en situation, hvor personalet bliver syge af coronavirus.

Jesper Sørensen, brugsuddeler

Dog stadig muligt

Normalt plejer cirka hver fjerde kunde at betale med kontanter. Han håber han, at opfordringen vil betyde et fald i det antal, så det sammenholdt med de andre forholdsregler, der er taget, måske kan være med til at sikre, at butikkens personale undgår at blive smittet.

Man kan dog stadig godt betale med kontanter, understreger butikken.

- Personalet er blevet instrueret i at sørge for at spritte hænder efter hver kontantekspedition, siger Jesper Sørensen.

Indtil videre har reaktionerne på butikkens opfordring til kunderne været positive, fortæller han.

- Folk er meget forstående og tager det pænt, siger han.

Foruden at opfordre til at betale med dankort eller Coop App, opfordrer butikken også alle kunder til at spritte hænderne af med den opstillede håndsprit, inden de går ind i butikken for at handle.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Vejle

Efter corona-udbrud på plejehjem i Vejle: 11 beboere er lige nu i isolation

Annonce