Annonce
Trekantområdet

Opgradering af stadion til 15 millioner indebærer ikke nye parkeringspladser: Større masterplan er i støbeskeen

Efter en kamp mod Vejle Boldklub i sommer blev der udskrevet adskillige parkeringsbøder, men siden har Kolding IF hjulpet fans til at finde parkeringspladser i området med små kort. Arkivfoto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Hvis Kolding IF skal have nye parkeringspladser, bliver det klubben selv, der skal betale. Klubben arbejder med en større masterplan for, hvordan stadion skal se ud om nogle år, hvis det sportsligt fortsætter med at gå fremad. Klubben er indstillet på selv at betale.
Annonce

Kolding: Ingen af de 15 millioner kroner, som Kolding Kommune skyder i en opgradering af Kolding Stadion, kommer til at blive brugt på at skabe nye og forbedrede parkeringsforhold ved stadion. Det forklarer Claus Holm-Søberg, der er bestyrelsesformand i Kolding IF, som spiller sine hjemmekampe i 1. division på stadion.

Der har ellers været visse udfordringer med parkeringsforholdene i forbindelse med kampe, hvor der simpelthen ikke altid har været plads nok til fans, der er kommet i bil. Det betød blandt andet, at der i forbindelse med en kamp mod Vejle Boldklub blev skrevet over 30 parkeringsbøder, og at klubben efterfølgende besluttede sig for at få lavet små kort, der viser alternative p-pladser end på villavejene omkring Kolding Stadion.

- Vi må leve med det, vi har nu, og så skal vi være gode til at bruge de nærliggende, større parkeringspladser, der er i byen. Det kan godt fungere, er jeg overbevist om, og det er sådan, det er i de fleste andre byer, hvor der er et bynært stadion. Hvis man har et bynært stadion, finder man parkering i området, siger Claus Holm-Søberg.

Vi må leve med det, vi har nu, og så skal vi være gode til at bruge de nærliggende, større parkeringspladser, der er i byen. Det kan godt fungere, er jeg overbevist om, og det er sådan, det er i de fleste andre byer, hvor der er et bynært stadion. Hvis man har et bynært stadion, finder man parkering i området

Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand Kolding IF

Annonce

Masterplan

De 15 millioner kroner kommer primært til at gå til opgradering af stadionets lysanlæg og varme i banen. Det er noget, som DBU har som et ufravigeligt krav til stadioner i landets to bedste fodboldrækker. Hvis ikke Kolding IF havde fået styr på det i løbet af sommeren, ville klubben blive tvangsnedrykket.

Det er dog ikke ude af billedet, at der på et tidspunkt kommer andre parkeringsforhold. Claus Holm-Søberg har tidligere sagt til JydskeVestkysten, at der på sigt gerne skal findes flere parkeringspladser. Yderligere opgraderinger omkring stadion skal klubben dog selv finansiere.

- Vi er i gang med at få lavet en masterplan for, hvordan stadion skal se ud om nogle år, når der er økonomi, og det sportslige berettiger til det. Vi er godt klar over, at hvis der skal ske noget mere, så skal vi selv med ind over og finansiere det, men det er vi også indstillet på, siger Claus Holm-Søberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce