Annonce
Jelling

Oplag blev øget til ny turistguide - men så kom coronaen

Årets udgave af Jelling Guiden består af 76 sider. Foto: Anders Kynde
Jelling Guiden er på gaden for 38. gang. Denne gang i øget oplag, fordi den har været så populær tidligere år.

Jelling: På grund af coronaudbruddet bliver denne sommer mere anderledes, end nogen havde forestillet sig.

Derfor er det en underlig oplevelse at læse årets udgave af Jelling Guiden, der netop er kommet på gaden. En guide, der blandt andet annoncerer for årets Jelling Musikfestival, vikingemarked, verdensballetten og veterantog - arrangementer, der enten allerede er aflyst eller er i fare for aflysning.

Men produktionen af Jelling Guiden var gået i gang, inden vi kendte til coronavirussens konsekvenser. For eksempel havde man også valgt at øge oplaget fra 18.000 til 20.000, fordi guiden tidligere har været så populær. Det kan dog blive en udfordring at få alle eksemplarer afsat, fordi der næppe vil komme så mange turister til Jelling i år. Særligt internationale gæster vil blive svære at få til området de kommende måneder.

Guiden har dog stadig sin berettigelse, for der skal nok komme mange danske gæster til byen. Og guiden fortæller også om byens handels- og restaurationsliv, som stadig holder hjulene i gang, mens der også bliver fortalt om historien bag Jellingmonumenterne. Noget, som giver ekstra god mening, mens Kongernes Jelling må holde lukket.

Annonce

Folk er glade for fysisk hæfte

Jelling Guiden udgives hvert forår af Jelling Bogtrykkeri.

- Guiden hjælper Jellings turister og borgere til en bedre oplevelse i den gamle Kongeby, hvor Danmarks historie og kongerække begynder. Jelling Guiden inspirerer og guider områdets mange turister og gæster. Den giver inspiration og baggrund til at gå på opdagelse i Jellings historie og attraktioner. Udover at fortælle om historien indeholder guiden også byens og nærområdets aktiviteter og oplevelsesmuligheder. I guiden findes et kort over området, hvilket også er meget populært og giver overblik for den besøgende. Alene Kongernes Jelling besøges normalt af knap 200.000 gæster om året, skriver bogtrykkeriet om guiden.

Guiden kan hentes ved turistattraktioner, turistkontorer, overnatningssteder, campingpladser, butikker og restauranter, caféer i Jelling og omegn.

- Vi får rigtig mange positive henvendelser om guiden, fordi mange stadig er meget glad for at få et hæfte – noget fysisk, som de kan tage med og bladre i, lyder det fra Jelling Bogtrykkeri.

Jelling Guiden findes også online på www.jellingguiden.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce