Annonce
Egtved

Oplev den blomstrende lyng på Randbøl Hede

Hedelyngen er ikke kun køn at kigge på, den er også en god nektar-plante, som mange insekter besøger for at finde føde. Her er det en blåfugl, der har stukket snablen ned i de duftende lyngblomster. PR-foto: Finn Lillethorup
Annonce

Randbøl: Det er et smukt syn at kigge ud over heden, når lyngen blomstrer. Det kan man få lejlighed til at opleve ved selvsyn, når Økolariet inviterer på aften-naturtur på Randbøl Hede tirsdag 4. august.

Randbøl Hede blev fredet i 1932 for at beskytte den specielle natur på heden, og heden er en af de største sammenhængende hedearealer i Danmark.

Hede er en naturtype, der ofte kun kan overleve, hvis den er under kontant pres og udpining, for eksempel fordi man høster og fjerner lyng, eller fordi hedearealerne græsses af eller brændes af med jævne mellemrum. Og igennem de sidste mange år har Naturstyrelsen, som forvalter heden, da også haft græssende dyr på heden, og den har med jævne mellemrum brændt dele af heden af.

I forsommeren 2018 var der en stor natur-brand på Randbøl Hede, hvor mere end 500 hektar af den store hede brændte af ved et uheld. På turen skal deltagerne blandt andet se, hvordan det går med naturen på de afbrændte arealer, hvor hedeplanter efterhånden er begyndt at indvandre igen. Måske var det slet ikke så skidt, at heden brændte af?

Og mon ikke man også kan være heldige at finde lidt tyttebær eller blåbær og få en lille smagsprøve?

Detaljer om naturturen kan man  finde på Økolariets hjemmeside, hvor man også skal tilmelde sig til arrangementet - det er gratis at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce