Annonce
Egtved

Oplev en stemningsfuld vintersolhvervsfest

Der vil være en helt særlig stemning i jernalderlandsbyen, når der 19. december bliver holdt vintersolhvervsfest. Arkivfoto
Annonce

Vingsted: Tiden nærmer sig, hvor det atter bliver vintersolhverv. Det bliver traditionen tro markeret i jernalderbyen i Vingsted, hvor man holder en helt særlig vintersolhvervsfest. Det sker lørdag 19. december klokken 15-18.

Solhverv stammer fra oldnordisk og betyder "solvending". Vintersolhverv er det tidspunkt på året, hvor dagene er kortest, og nætterne er længst. Årets hjul er endnu engang drejet en hel omgang, og fra det tiltagende mørke begynder vi at vende tilbage til længere og lysere dage. Mørkets magt over lyset synes altid at have haft en særlig betydning for alle mennesker og samfund rundt omkring på jorden

Med udgangspunkt i oldtidens tro, kult og ritualer vil jernalderlandsbyen danne ramme om en stemningsfuld og højtidelig vintersolhvervsfest. Stormandsgården byder ind til fortællinger, lidt musik og stemningsfuld ceremoni ved søen samt lidt god mad.

Arrangementet henvender sig til voksne og de lidt større skolebørn. Det koster 80 kroner for voksne og 40 kroner for børn at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Vejle

Forældre til udviklingshæmmede er bekymrede: Hvornår skal vores børn egentlig vaccineres?

Annonce