Annonce
Jelling

Oplevelsescenter overrasket: Der er talt flere forskellige sprog end forventet

Museumschef Morten Teilmann-Jørgensen spejder efter gæster til Kongernes Jelling, som har fået et stort dyk i besøgstallet i år. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Corona svækker turismen, men i Jelling har man fået øjnene op for, at der findes masser af internationale i Danmark med fast bopæl. Dem vil Kongernes Jelling nu lokke til.
Annonce

Jelling: Det vækker glæde på oplevelsescentret Kongernes Jelling, at grænserne til flere af Danmarks nabolande er genåbnet.

Dermed bliver der igen talt både svensk og tysk blandt gæsterne, fortæller Kongernes Jelling i en pressemeddelelse.

Men faktisk oplevede man, at inden grænserne genåbnede, blev der allerede talt forskellige sprog på museet, samtidig med at der fortsat kom internationale gæster til.

- Det undrede os lidt, siger museumschef Morten Teilmann-Jørgensen og tilføjer:

- Vi har ikke tidligere tænkt så meget over det, men rent faktisk er der jo masser af internationale, som er bosat i Danmark og eksempelvis arbejder for virksomheder som Siemens og LEGO, siger han og påpeger, at mange internationale må forventes at blive i Danmark frem for at rejse hjem til områder, som er hårdt ramt af smitte og efterfølgende skulle i karantæne.

Annonce

Minikampagne sat i gang

Opdagelsen har gjort, at Kongernes Jelling nu har valgt at fokusere med end sædvanligt på de internationale med bopæl i Danmark.

Derfor har man i samarbejde med projektet HowtoDenmark lanceret en minikampagne på de sociale medier. Her er budskabet, at der er noget helt unikt at komme efter i Jelling og omegn. Især hvis man ønsker at dykke ned i Danmarks historie.

Ifølge Jacob Svendsen fra HowtoDenmark passer samarbejdet med Kongernes Jelling godt til projekts formål.

- Der er stor fokus på rekruttering i Danmark og knap så meget på fastholdelse. Vi ønsker at hjælpe internationale til at få et godt liv i Danmark og undervejs gro mere og mere fast, så de får sværere ved at rejse væk igen. Det er godt for den internationale, og det er godt for dansk økonomi, siger han i pressemeddelelsen.


Vi ønsker at hjælpe internationale til at få et godt liv i Danmark og undervejs gro mere og mere fast, så de får sværere ved at rejse væk igen.

Jacob Svendsen, HowtoDenmark


Coronavirus har betydet, at der er knap så mange besøgende på Kongernes Jelling i år. Alligevel er museet blevet overrasket over, hvor mange gæster der alligevel snakker andre sprog end dansk. Arkivfoto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce