Annonce
Billund

Oppositionen går sammen for at sikre sig magtfuld post

Ulrich Kristensen og Allan Munk Nielsen er en del af en valggruppe indgået mellem Radikale Venstre, Borgerlisten og Konservative. Samarbejdet sikrer valggruppen en plads i økonomiudvalget. Foto: John Randeris.

Selvom tre partier med samlet fem mandater ikke er en del af konstitueringen i det kommende byråd, får en af de fem alligevel en plads i økonomiudvalget.

Billund Kommune: Selvom Radikale Venstre, Borgerlisten og Konservative ikke bliver en del af konstitueringen i det kommende byråd, betyder det ikke, at de tre partier, som tilsammen er repræsenteret med fem mandater, i de kommende fire år kommer til at stå helt uden for de indflydelsesrige udvalg.

De fem byrådsmedlemmer har besluttet sig for formelt at slå pjalterne sammen, da det kan gøre den samlede gruppe af "udstødte" bedre repræsenteret i en kommende konstituering.

- Vi har prøvet at finde ud af, hvad der kan være af fordele ved, at vi fem står sammen. Det er, at vi kan få en plads i økonomiudvalget, siger Ulrich Kristensen (R).

Annonce

Vi har prøvet at finde ud af, hvad der kan være af fordele ved, at vi fem står sammen. Det er, at vi kan få en plads i økonomiudvalget.

Ulrich Kristensen (R)

Én plads i ØK

Kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen bekræfter, at de fem byrådsmedlemmer ved at lave en såkaldt "valggruppe" kan sikre gruppen en plads i det magtfulde økonomiudvalg. Det er altså, hvad der tilsyneladende kommer til at ske.

Gruppen - som består af Ulrich Kristensen (R), Mads Helbo (R), Ole Marcussen (Borgerlisten), Heidi Nielsen (Borgerlisten) og Allan Munk Nielsen (K) - må derfor udpege, hvem af de fem der skal have pladsen i økonomiudvalget. De vil dog endnu ikke løfte sløret for, hvem af dem som får posten.

Ulrich Kristensen har i de foregående fire år siddet i økonomiudvalget, hvilket dog ikke gør det til en selvfølge, at han kan fortsætte i udvalget.

Konstituering på mandag

Det er på mandag, at det nye byråd mødes til konstituerende møde, hvor de formelle rammer for de kommende fire år vil blive lagt på plads. Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som tilsammen sidder på 20 ud af byrådets 25 mandater, er blevet enige om konstitueringen, som sikrer Venstre borgmesterposten samt to udvalgsformandsposter, mens de to øvrige partier hver får en formandspost, mens viceborgmesterposten lander hos Dansk Folkeparti.

Borgerlisten og Konservative har afvist at gå med i konstitueringen, mens Radikale Venstre aldrig blev spurgt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce