Annonce
Læserbrev

Opråb fra den vestlige del af kommunen: Vil borgmesteren og byrådet være med til at sikre disse naturperler for fremtiden?

Her er oplevelse, natur, historie og kultur for alle pengene - ganske gratis og helt uden at skulle bygge platforme eller parkeringspladser. Det hele er klar til brug.

Læserbrev: I marts kunne vi i VAF læse, at en ny turistattraktion i Vejle stod højt på borgmesterens ønskeseddel.

Der kunne bygges et tårn midt i byen, så borgere og turister kunne få mulighed for en udsigt ud over havnen og Ådalen til den anden side.

Turismen skulle udvikles. Byrådet havde sat en halv mio. kr. af til projekter med udsigtsplatforme forskellige steder i kommunen. Forvaltningen var sat på opgaven.

Nu er der kommet et oplæg, og der er udpeget 15 spektakulære lokaliteter med en særlig historie og identitet.

Natur- og miljøudvalget har nikket ja til at opføre udsigtsplatforme i Nørreskoven i Vejle, på Store Klit i Hvidbjerg og ved Tørskind Grusgrav. Det skal nok blive fint og et besøg værd.

Desværre mangler der for os at se nogle oplagte steder blandt de 15 udvalgte udsigter. Oven i købet nogle steder, hvor der ikke behøver blive opført platforme. De er der allerede helt naturligt og ganske gratis.

Kom ud og besøg Firehøje. Gå op på de fire historiske høje fra bronzealderen, der ligger smukt på et lille hedestykke, og kik ud over det flade land for enden af Vejle Ådal.

Eller fortsæt til Randbøl Kirke og se landskaberne fra Kong Rans Høj, hvor Ådalen snor sig til den ene side, og hedesletten flader ud i horisonten til den anden side.

Slut oplevelserne af med en vandring til Kighøj og klitterne ved Syvårssøerne i Frederikshåb Plantage.

Her er oplevelse, natur, historie og kultur for alle pengene - ganske gratis og helt uden at skulle bygge platforme eller parkeringspladser. Det hele er klar til brug.

Ærgerligt at disse steder i den vestlige del af kommunen ikke nåede med på listen. Men endnu mere ærgerligt, hvis disse steder fremover ikke får den nødvendige opmærksomhed og bliver værdsat af kommunen og borgmesteren.

Vil borgmesteren og byrådet være med til at sikre disse naturperler for fremtiden?

Vil de mange kandidater, der nu hænger deres billeder og valgplakater op i landskabet, være med til at bevare de mange enestående naturresurser i den vestlige del af Vejle Kommune og hvordan?

Det kunne vi godt tænke os at vide lidt mere om inden valgdagen 5. juni.

"Slut oplevelserne af med en vandring til Kighøj og klitterne ved Syvårssøerne i Frederikshåb Plantage", skriver Birgit Oehlenschlæger og Egon Munk-Andersen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Give

7-Eleven går med mod madspild

Annonce