Annonce
Vejle

Opråb til de unge og deres forældre: Drop private fester - 'det er jo helt tankeløst'

Forældre til elever på Vejles ungdomsuddannelser oplever, at de unge inviterer til private fester for at samles, når diskoteker og værtshuse lukker og studiefester på skolerne aflyses. Men det er en rigtig dårlig idé, siger flere rektorer, som på grund af smittefaren opfordrer forældre til at sige nej til at lade de unge samles. Arkivfoto
Med udsigten til lukkede diskoteker og værtshuse er unge gået i gang med at planlægge private fester. - Det er en meget dårlig idé, som forældre bør være med til at forpurre, lyder det fra rektor.
Annonce

Vejle: Rektor på Rosborg Gymnasium & HF Hanne Hautop er i løbet af torsdag blevet kontaktet af forældre, som fortæller, at deres unge mennesker er blevet inviteret til private sammenkomster i den kommende tid.

Forældrene har ifølge rektor sagt nej til, at deres børn må deltage. Men de efterlyser et fælles udspil og fokus på problemstillingen i lyset af, at andre åbenbart giver deres børn lov til at samles til fester.

- Jeg vil gerne opfodre alle forældre til at holde øje med, hvad deres unge laver, siger Hanne Hautop.

- Når regeringen har valgt så drastisk en løsning at lukke alle undervisningsinstitutioner ned, er det jo en grund til det. Det er for at undgå smitte, så derfor skal man ikke lade de unge mødes privat i stedet for. Det er en rigtig dårlig idé, for om noget kommer man jo nærmere tættere på andre til en fest, end man ellers gør ved at følge undervisningen på sin ungdomsuddannelse, tilføjer Hanne Hautop.

- Vi må stå sammen og opfordre vore unge til, at de skal opføre sig ansvarligt i den alvorlige situation, vi står i.

På Vejle Tekniske Gymnasium har rektor Jørgen Lassen ikke kendskab til planer om private fester.

- Jeg har haft travlt med at holde møder og sende mails ud om, at en skolefest og et planlagt fællesmøde ikke bliver til noget. Vi er også lige nu inde i overvejelser om, hvorvidt vores galla 1. maj skal aflyses, så jeg har simpelthen ikke rigtig talt med nogen af vores elever i dag, siger han.

- Men min holdning er helt klar: At forsamle sig til fester er jo helt tankeløst, når ikke bare skolerne, men også alle værtshuse, diskoteker og kulturelle begivenheder lukkes ned. Det er jo netop for at undgå smittespredning, og af respekt for at den officielle beslutning bør man selvfølgelig også afholde sig fra at arrangere private fester, siger Jørgen Lassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce