Annonce
Hedensted

Opråb fra Tørring: Vi har stadig brug for en citychef

Henrik Hornemann (tv.) mener, der stadig er brug for en citychef eller lignende, der kan være bindeled mellem butikkerne og kommunen. Her ses han sammen med den tidligere formand for Tørring Udviklingsråd, Brian Christiansen (i midten), og den afgående kommunale citychef, Rune Jørgensen (th), da de tre var ved at planlægge udsmykningen i Tørrings rundkørsel. Foto: Martin Ravn
Formand for Tørring Handelsstandsforening, Henrik Hornemann, opfordrer Hedensted Kommune til at finde en afløser for Rune Jørgensen, når han stopper som city- og forretningsudviklingschef med udgangen af september.
Annonce

Tørring: - Rune Jørgensen har haft en kæmpestor betydning for handelslivet i Tørring. Det har han i forhold til de enkelte butikker, men også i forhold til byudviklingen i det hele taget.

Sådan siger formand for Tørring Handelsstandsforening, Henrik Hornemann, om den kommunalt ansatte city- og forretningsudviklingschef, der har fået nyt job pr. 1. oktober.

Politikerne har endnu ikke taget stilling til, om der skal findes en afløser for citychefen, der blev ansat på en to-årig prøvekontrakt for seks år siden, men som efterfølgende er blevet fastansat. Det, mener Henrik Hornemann, der skal.

- Vi har stadig brug for en kommunal samarbejdspartner, der har øje for butikkerne og byudviklingen i Tørring. Om det skal være en citychef, en forretningsudviklingschef eller noget andet, ved jeg ikke, men hvis butikkerne i stedet bliver lagt ind under kommunens erhvervsafdeling, kan jeg godt frygte, at vi bliver glemt, siger Henrik Hornemann.

Annonce

Vigtigt bindeled

Han er selv både formand for Tørring Handelsstandsforening, Tørring Udviklingsråd og Cityforeningen i Hedensted Kommune og har i den forbindelse haft et tæt samarbejde med Rune Jørgensen.

- Rune har været med til at skabe en tættere dialog mellem de tre centerbyer i kommunen, symboliseret i det fælles gavekort. Han har hjulpet mindre samfund med at bevare deres købmænd, og han har været sparringspartner for mange butikker i krise, siger Henrik Hornemann.

I Tørring var han blandt andet med til at finde en ny boghandler, da den gamle lukkede, og han har været med til at arrangere kurser for handlende, så de er blevet bedre klædt på til at drive butik. Han har også spillet en stor rolle i forhold til planerne omkring torvet.

- Byudvikling og butikkernes udvikling går hånd i hånd, og Rune har hjulpet med begge dele. Han har været et vigtigt bindeled til kommunen, og sådan et bliver vi ved med at have brug for, konstaterer Henrik Hornemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce