Annonce
Billund

Oprørere vil overtage bestyrelsen i Grindsted Haveforening

Harly Jørgensen og Anker Frølund er blandt de medlemmer af Grindsted Haveforening, som går ind for, at foreningen skal have en ny bestyrelse. Arkivfoto: Martin Ravn
En gruppe på seks personer er villige til at stille op til bestyrelsen i Grindsted Haveforening. De er utilfredse med den nuværende formand og styringen af foreningen.
Annonce

Grindsted: Hvis det står til en gruppe medlemmer af Grindsted Haveforening, skal foreningen i nærmeste fremtid have en ny bestyrelse.

Gennem det seneste halve års tid har stemningen i og omkring haveforeningen været præget af uro og mistillid - blandt andet utilfredshed over tyveri og hærværk. Det har fået gruppen af oprørere til at skaffe opbakning til indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling, hvor gruppen vil forsøge at vælte den siddende bestyrelse.

Foreningens vedtægter kræver tilkendegivelse fra en tredjedel af medlemmerne, hvis der skal indkaldes til ekstraordinær generalforsamling.

- Vi har fremskaffet flere end rigeligt underskrifter til, at der skal indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, siger Helle Frølund, som er en af de utilfredse haveejere, som ønsker en ny bestyrelse.

32 haveejere har ifølge Helle Frølund skrevet under på ønsket om en ekstraordinær generalforsamling, hvor det nødvendige antal er 23.

De er klar til at stille op

Følgende har tilkendegivet, at de er villige til at stille op til en ny bestyrelse i Grindsted Haveforening: Helle Frølund, Laila Andersen, Benny Lorentsen, Nasim Bahar, Verner Andersen og Peter Klentz

.

Et nyligt afholdt fællesmøde viste, at der blandt haveejerne er adskillige ønsker for fremtiden: Nye toiletter, en plan for legepladsen, plan for de grønne områder, behov for ordensreglement, indsats mod tyveri og hærværk i området, opsætning af bom samt indsigt i foreningens økonomi.

Annonce

Fem har meldt sig klar

Tilliden er dog så flosset, at gruppen af oprørere trods indsamlingen af underskrifter ikke føler sig sikre på, at der vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling. Gruppen har derfor søgt juridisk bistand hos kolonihaveforbundet, som er i gang med at finde ud af, hvad der er op og ned.

Gruppen, der ønsker en ny bestyrelse, har for nylig holdt et fællesmøde, hvor der fremkom mange ønsker til, hvad der bør ske i nærmeste fremtid. Desuden kom der tilkendegivelser fra personer, der er villige til at tage en tjans i en kommende bestyrelse.

- Vi har samlet fem mennesker, der har tilkendegivet, at de gerne vil i bestyrelsen. Den med længst anciennitet har været der i 44 år, mens den med kortest kun har været der i halvandet år. Der er etniske danskere og ikke-etniske danskere, og der er både kvinder og mænd, så der er en bred spredning i alder, køn og etnicitet, siger Helle Frølund.

Formanden for Grindsted Haveforening, Kurt Karlsen, ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce