Annonce
Billund

Oprykkerne fra Grindsted er oppe på en tredjeplads: - Vi har vist berettigelse til 1. division

Grindsteds Nikolaj Svalastog er hurtig i kontraen og kommer foran den tidligere landsholdsstjerne Bo Spellerberg, der i dag spiller for Team Høj. Den kamp vandt Grindsted overbevisende - og overraskende - og slog dermed fast, at holdet skal tages seriøst i 1. division. Arkivfoto: Alex Hermann
Midtvejs i sæsonen ligger Grindsted på 3. pladsen i 1. division. Et øjebliksbillede, kalder træneren det, og han tænker ikke, at Grindsted af den grund er favorit til at spille med om oprykningen.

Grindsted: Efteråret 2020 blev på alle måder en særlig halvsæson for de bedste håndboldherrer i Grindsted GIF. For første gang skulle de prøve kræfter med landets næstbedste række, 1. division, men de oplevede samtidig, hvordan coronavirus i flere tilfælde spolerede planerne.

I flere tilfælde er kampe blev aflyst, da holdene på skift er blevet nedlagt af coronaen, men alligevel har Grindsted i løbet af sæsonen formået at spille 12 kampe, hvor det er blevet til syv sejre og fem nederlag. Et positivt midtvejs-resultat, hvor træner Flemming Pedersen desuden kan notere sig, at et af de primære mål er blevet indfriet: Holdet har udviklet sig i en positiv retning, selvom det er vanskeligt at få øje på, når man går op og ned ad spillerne på daglig basis.

- Man lægger heller ikke mærke til, at ens børn vokser, når man ser dem hver dag. Men når jeg ser tilbage på, da sæsonen begyndte, kan jeg kun glæde mig over den udvikling, der er sket. Vi har vist, at vi har en berettigelse til at være med i 1. division, og nu, hvor vi har spillet mod næsten alle hold, har vi, bortset fra kampen mod Nordsjælland, haft muligheden for at vinde dem alle, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Forskel på kvaliteten

For 12 kampe siden lød den helt primære målsætning for sæsonen, at Grindsted skulle overleve og sikre sig endnu en sæson i 1. division. Men efter den flotte første halvsæson ligger holdet på en 3. plads, som giver adgang til kvalifikationskampe til en billet til landets fornemste række.

Næste kamp er 9. januar

  • Den næste hjemmekamp for Grindsted GIF's håndboldherrer i 1. division er den 9. januar, hvor HC Midtjylland kommer på besøg i Magion. Hvis de nuværende restriktioner fortsat er gældende, vil det ikke være tilladt at lukke tilskuere ind til kampen.
  • Selvom første halvsæson i 1. division er gået over al forventning, er der fortsat to primære målsætninger for resten af sæsonen: I alle kampe skal Grindsted have en mulighed for at vinde - og så skal der spille så god håndbold, at folk gider komme i hallen for at se hjemmekampene.

- Nu vil jeg blive skuffet, hvis vi ryger direkte ud. Men det, at vi ligger nummer 3, er bare et øjebliksbillede, for der er kun tre point ned til den streg, hvor man skal spille om det, og vi har spillet flere kampe end de andre hold. Så det er lidt misvisende. Vi ligger i det brede midterfelt mellem nummer 3 og 10, siger Flemming Pedersen, der inde på håndboldbanen har oplevet en meget stor forskel på niveauet i 2. division og 1. division.

- Der er stor forskel på kvaliteten. I 2. division var der fire kampe, som skulle afgøre hele sæsonen. Her er der høj kvalitet hver gang, og det er også med til at gøre det fedt, når vi skal afsted, siger han.

Annonce

Halvdelen er kontraktspillere

I 1. division har Grindsted-spillerne i mange tilfælde måttet finde sig i at stå over for spillere, der har en anden erfaring og nogle andre muligheder end dem selv. Eksempelvis bliver rækken toppet af Nordsjælland Håndbold, der sidste sæson spillede i ligaen, og hvor alle spillerne har håndbold som deres primære erhverv. Sådan er det på ingen måde i Grindsted.

- Halvdelen af spillerne i 1. division er kontraktspillere, så på den måde konkurrerer vi ikke på lige vilkår. Men det kræver, at vi kan nogle andre ting, som kompenserer for deres øgede træningsmængde, siger Flemming Pedersen.

Disse ”andre ting” handler blandt andet om sammenhold, vilje og lyst til at være en del af håndboldprojektet i Grindsted. Det bliver der arbejdet videre på at udvikle efter jul.


Man lægger heller ikke mærke til, at ens børn vokser, når man ser dem hver dag. Men når jeg ser tilbage på, da sæsonen begyndte, kan jeg kun glæde mig over den udvikling, der er sket.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sydbank i Grindsted skal have ny chef

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce