Annonce
Trekantområdet

Opsang til bilister efter flere uheld: Giv nu hinanden plads på broen

Der er sket flere uheld under Vejdirektoratets renovering af den Ny Lillebæltsbro, fordi bilister ikke har givet hinanden plads til skifte vognbane, når vognbanen yderst til højre er blevet lukket. Arkivfoto: Vibeke Volde.
Der er sket flere uheld på den Ny Lillebæltsbro, hvor bilister ikke har givet andre plads til at skifte vognbane. Vejdirektoratet øger lys-afmærkning, og politiet øger fokus på broen.
Annonce

Lillebælt: I den kommende weekend må forventes meget trafik over den Ny Lillebæltsbro, fordi mange danskere ventes at holde efterårsferie i Danmark i stedet for at rejse sydpå. Og både til de mange trafikanter, som ikke er vant til at køre på broen, og til dem, som jævnligt kører over Lillebælt, sender Vejdirektoratet en klar opfordring: Hold øje med det arbejde, som foregår på broen.

Dele af stålkonstruktionerne bliver i år renoveret på nordlige (vestgående) side af broen, og arbejdet kan gøre det nødvendigt at spærre for trafikken i den tunge vognbane. Når det sker, bliver der advaret med trafikafmærkning og ledelys, men det har vist sig ikke at være nok.

Torsdag 10. september ramte en lastbil en tavlevogn, som holdt i begyndelsen af den Ny Lillebæltsbro for at gøre opmærksom på indsnævringen af det vestgående spor til to vognbaner. Ingen kom alvorligt til skade ved uheldet, men det førte i flere timer til kø og forsinkelse for trafikanter, der skulle i retning mod Jylland.

Annonce

Ekstra lys-afmærkninger og tavler

Uheldet med lastbilen skete ifølge politiets oplysninger på grund af uopmærksomhed, men lignende uheld er ifølge Vejdirektoratet sket flere gange, fordi trafikanterne på broen ikke har givet hinanden plads til at skifte fra første til anden vognbane, og ledelysene derfor er blevet påkørt. For at undgå flere uheld laver Vejdirektoratet ekstra kantafmærkninger med ledelys i nødsporet før begrænsningslinjen - det er den række spærreflader, der markerer, at vognbanerne reduceres fra tre til to baner.

Alle tavler, der viser, at tre spor bliver til to spor, får desuden tilføjet en undertavle med teksten "Giv plads".

- Vi oplever desværre, at trafikanterne ikke er gode nok til at give hinanden plads til at skifte vognbane, når broens tre spor snævres ind til to spor. Med disse tiltag håber vi, at trafikanterne vil køre efter forholdene og huske at tage hensyn til hinanden. Herfra skal lyde en kraftig opfordring om at give plads til vognbaneskift på broen, siger Peter Holt, fagprojektleder i Vejdirektoratet.

Frem til afslutningen af renoveringsarbejdet i midten af november vil også politiet have fokus på trafikken over broen, oplyser Vejdirektoratet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Flere strålede i en flot VB-sejr

Annonce