Annonce
Vejle

Opskrift af Claus Meyer: Krebinetter af kornotto - med grønkål, æbler og mos af sortøjebønner

Krebinetter af kornotto - med grønkål, æbler og mos af sortøjebønner fra Claus Meyers nye kogebog. Foto: Chris Tonnesen
Kornotto er et godt materiale til at lave sprøde og smagspumpede krebinetter. Du kan selvfølgelig bruge en rest kornotto fra aftenen før, bare den er godt tæt og formbar efter en nat i køleskabet. Her får du opskriften helt fra bunden med sprød grønkål, syrlige æbler og en simpel bønnesalat. Opskriften er fra Claus Meyers nye kogebog, ”Grønne proteiner”.
Annonce
Annonce

Det skal du bruge (fire personer)

Bønner:

200 g tørrede sortøjebønner (black-eyed peas)

3 laurbærblade

1/2 løg

3/4 dl sennepsvinaigrette

Krebinetter:

1 løg

50 g smør

Blade fra 10 kviste timian

Skal og saft af ½ usprøjtet citron

200 g groft poleret perlebyg

8 dl grøntsagsbouillon

75 g Vesterhavsost (eller parmesan)

Hvedemel

2 æg

pankorasp

Vindruekerneolie til stegning

Desuden:

¾ dl olivenolie

½ dl yoghurt

1 fed hvidløg

2 spsk. citronsaft

400 g grønkålsblade

2 æbler

Annonce

Sådan gør du

Bønner: Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst seks timer, hæld vandet fra og kog dem i rigeligt friskt vand sammen med laurbærblade, en knivspids salt og et halvt løg i 60-65 minutter, til bønnerne er møre. Hæld vandet fra.

Tag 100 g kogte bønner fra til krebinetterne og 150 g fra til bønnemos. Vend resten af de stadig lune bønner med citronskal og citronsaft, og lad dem marinere, mens du laver resten af måltidet.

Krebinetter: Hak løget og steg det glasklart i smørret i en stor bredbundet gryde. Kom timian, æbleeddike, perlebyg og grøntsagsbouillon i og kog kornene helt møre uden låg, så de næsten er som grød - cirka 35-40 minutter. Tilsæt de 100 g bønner og rør revet ost i. Smag til med salt og peber.

Køl kornottoen ned til stuetemperatur og form den til otte krebinetter. Panér dem i mel, sammenpisket æg og rasp i den rækkefølge og steg dem i olie ved mellem varme i 5-6 minutter på hver side, til de er godt sprøde.

Bønnemos: Blend bønnerne med olivenolie, yoghurt, revet hvidløg og lidt citronsaft til en glat puré. Smag til med salt og peber.

Ved servering: Pluk grønkål i blade og snit den i strimler. Kog grønkålen i 10 sekunder i letsaltet vand. Vend kålen med de marinerede bønner og æbler i tynde både.

Servér krebinetterne med bønnemos og salaten.

Foto: Chris Tonnesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Annonce