På fotostudiet i Odense er hele baghaven fyldt med brombær her i september.
Brombær vokser over hele landet, og det er nu, at man i haver, i skove og langs stier kan fylde kurven med gratis lækkerier. Derfor skal vi i september beskæftige os med brombær i madskolen.
5 dl marmelade
400 g brombær
1 dl vand
300 g sukker
2 spsk. sukker blandet med 1 tsk. rød melatin
Fjern alle kviste.
Skyl bærrene grundigt.
Kog bær og vand i 10 minutter.
Skum marmeladen indimellem.
Tilsæt sukker og kog i to minutter. Rør i marmeladen indimellem.
Tilsæt melatin og rør et minut.
Tag marmeladen af varmen.
Skold glas og dryp eventuelt med lidt atamon.
Hæld den varme marmelade på rengjorte glas, stil dem til afkøling og sæt låg på.
Tip:
Server marmeladen med ricotta på ristet surdejsbrød.