Annonce
Livsstil

Opskrift fra Glorup Gods: Appelsinkage

Kreative idéer hober sig hurtigt op hos Clara Rosenkrantz, særligt når det kommer til hendes passion for styling og mad. Begge dele kommer i spil i hendes arbejde med at indsamle, fortolke og sammensætte gamle opskrifter fra Glorup Gods og omegn i en kogebog og i et digitalt univers, som du finder på hjemmesiden www.clararosenkrantz.dk. Foto: Robert Wengler
Denne kage fra Glorup Gods er en klassisk sandkage, som har fået et skønt tvist af appelsin. Kagen er ifølge godsejerfrue Clara Rosenkrantz en perfekt vinterkage med smag fra solmodne appelsiner og varme krydderier.

Ingredienser

200 g smør

150 g sukker

4 æg

2 økologiske appelsiner

2 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt ingefær

200 g hvedemel

80 g chokolade


Annonce

Pynt:

Flormelis og spiselige blomster, her er brugt tagetes.

Clara Rosenkrantz prioriterer at gøre sig umage, dække fint op – også bare til te en helt almindelig tirsdag – og på den måde huske at værdsætte huset, hun bor i – Livet må ikke bare gå op i mudder og gummistøvler, understreger godsejerfruen på Glorup Gods.


Annonce

Fremgangsmåde

Lad smørret stå ude, indtil det har stuetemperatur og er blødt. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk smør og sukker sammen til en luftig og lys masse. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Riv de to appelsiner og kom skallen i. Derefter kommer du mel, kardemomme, ingefær og bagepulver i.

Hak chokoladen til små delikate stykker, pisk chokoladestykkerne i dejen. Smør en kageform. Jeg har brugt en klassisk fransk form med et hul i midten.

Hæld dejen i formen og bag den i ca. 40-45 minutter. Du kan tjekke, om kagen har fået nok ved at stikke en strikkepind i kagen. Der må ikke hænge dej på strikkepinden. Når kagen er gennembagt, tages den ud af ovnen og køles af, inden den kan pyntes med flormelis og spiselige blomster.

Clara Rosenkrantz er uddannet gastronom, en mellemting mellem kok og tjener. Hun har arbejdet på restauranterne Geranium og 1. th., sidstnævnte som restaurantchef hos Mette Martinussen. Og hun begyndte på overbygningen i akademisk gastronomi, inden en vis godsejer fejede benene væk under hende. Foto: Robert Wengler
Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Kultur

Peter skal skaffe over 1200 frivillige til Tour de France: Sådan kan du være med på holdet

Annonce