Annonce
Livsstil

Opskrift på frokost ved put and take: Friskfanget bækørred i rygeovn

Et røget stykke fileteret bækørred smager vidunderligt sammen med en skive surdejsbrød med spinatblade og mayonnaise. Lidt soya, saft fra en lime og dild topper smagen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
En lille rygeovn og lidt øvelse i at filetere en ørred er et par af de ingredienser, du skal bruge, hvis du vil ryge og spise din friskfangede fisk i det fri efter fisketur.

Ingredienser:

En rygeovn - Kasper Røghat (koster cirka 300 kroner)

Sprit, røgsmuld og tændstikker til rygeovnen

En fileteringskniv og skærebræt

En skål

En (frisk)fanget frisk

Groft salt

Et godt brød

Spinatblade

Mayonnaise

Dild

Soja

Lime skåret i både

Claus Eklundh plejer at have god succes med at ryge fisk på den handy rygeovn Kasper Røghat. Inden rygning har han fileteret ørreden og ladet stykkerne ligge i en saltlage en times tid for at give smag og trække væden ud af fisken, så den tager bedre mod røgen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det smager godt at spise sin friskfangede fisk i det fri sammen med brød, spinat, mayonnaise og dild. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Sådan gør du

Rens fisken og skyl den grundigt. Brug en fileteringskniv og skær fra hovedet mod halen langs med benene, så du får to aflange fileter, som du kan skære i mindre stykker.

Læg dem i en skål og drys med rigeligt groft salt. Lad det stå i en times tid. Tør salten af fileterne, inden du opvarmer rygeovnen. Lad den stå på jorden et fladt sted og i læ for vind. Læg fiskestykkerne på risten og luk låget. Giv dem cirka 25 minutter.

Vi spiste fisken med surdejsbrød, spinatblade og mayonnaise samt lidt soja, limesaft og dild.

Brug en fileteringskniv til at tilberede fisken. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lad de fileterede stykker ligge i salt i en times tid, inden de skal ryges. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

VEJLE

Første varsel om muligt trafikmareridt: Om tre uger spærres vital bro en hel weekend - senere skal den rives ned og genopbygges

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Sport

Hårdtslående nyhed: Vejle bliver værtsby for de danske mesterskaber

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Hvilken er din favorit? Efter 1600 festivalkoncerter: Her er den bedste og den værste set og hørt af anmelderen

Annonce