Annonce
Rejser

Opskriften på potica

Tung, drøj og skamløst lækker med sin overflod af valnøddecreme. Potica med valnøddesnaps kan varmt anbefales. Foto: Peter Rasmussen

Dej:

600 gram mel

30 gram gær

0,2 liter mælk

140 gram sukker

140 gram smør

4 æg

Lidt revet citronskal

Fyld:

600 gram valnødder

0,3 liter fløde

250 gram sukker

En sjat rom

2-3 æggehvider.

Sådan:

Bland gær, en teskefuld sukker, en teskefuld mel og et par skefulde mælk og lad det hæve i 15 minutter.

Begynd imens på fyldet ved at hælde varm fløde og rom over valnødder og sukker og blend det godt. Pisk æggehviderne, til de er stive, og bland dem langsomt i nøddemassen.

Gør dejen færdig ved at blande resten af sukker og mel i massen. Rul dejen ud til en halvtyk pandekage og fordel nøddemassen på den og rul dem sammen. Læg dejpølsen i en form - en af dem med hul i midten og lad den hæve i en time.

Bag herefter på 180 grader i en time.

Når kagen er kølet ned, kan den pyntes med glasur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB'erne skal nok være klar

Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Annonce