Annonce
Erhverv

Optiker efter vandskade: Der kunne svømme fisk i forretningen

Roald Flo, indehaver af Brillehuset, med en affugter. Han kigger på loftet, der har taget skade af vandet. Det samme har gulvet. Foto: Lars Saugbjerg
Brillehuset og lejligheder i Orla Lehmannsgade 2E blev forleden ramt af en større vandskade. Optiker Roald Flo kan se frem til en omfattende renovering af sin forretning, og beboere skal genhuses.

Vejle: Optiker Roald Flo fik en ærgerlig afslutning på sin sommerferie. Søndag 9. august fik han en besked på sin telefon: Du skal komme med det samme.

Roald Flo ilede til sin forretning i Orla Lehmannsgade 2E.

- Havde jeg haft en pose guldfisk, kunne jeg have sluppet dem løs i butikken. Der stod i hvert fald fem centimeter vand, siger optikeren og viser vandstanden med fingrene.

Annonce

- Selvfølge tænkte jeg "shit". Men jeg er en positiv person, der ser løsninger. Lige her var jeg bare en uheldig brik, der havnede i en træls situation, men det skal nok gå.

Roald Flo ser sig om i forretningen og retter blikket mod loftet.

- Loftet skal brækkes ned, og gulvet skal brækkes op. Forretningen er fyldt med voldsomt dyrt udstyr, men heldigvis - heldigvis - er det slet ikke blevet ramt af vandet. Vi er fuldt operative, lyder det fra Roald Flo.


Forretningen er fyldt med voldsomt dyrt udstyr, men heldigvis - heldigvis - er det slet ikke blevet ramt af vandet.

Roald Flo, optiker


Rør sprang læk

Ifølge opsynsmand og næstformand i ejerforeningen Steffen Østergaard er der tale om ret omfattende skader. Beboerne skal genhuses i cirka to måneder, og butikken skal flyttes midlertidigt til et andet lokale. Hvorhen er endnu uvist.

Lejlighederne på anden og første sal i venstre side af opgangen foruden Brillehuset i stuen fik i løbet af weekenden så meget vand, at både gulve, lofter og lejlighedernes køkkener skal skiftes.

- Skaden blev opdaget søndag, så vandet har nok løbet i et stykke tid, ellers var det ikke trukket helt ned i kælderen, siger Steffen Østergaard.

Han uddyber, at skaden opstod, da et såkaldt T-stykke i loftet mellem anden og tredje sal sprang læk. Da det blev opdaget, stod der blankt vand i begge lejligheder og som nævnt i det meste af brillebutikken.

Annonce

Kun venstre side

Politi og skadeservice blev straks tilkaldt.

- Vi fik desuden fat i en elektriker, for strømmen var gået. Skadestyrelsen kom med vandsugere og affugtere, og en vvs-mand var med rundt i hele bygningen, så vi kunne lukke for vandet i venstre side, fortæller Steffen Østergaard og tilføjer, at beboerne i højre side ikke umiddelbart er ramt af skaderne.

- Torsdag gik håndværkerne i gang med at brække gulvene op og lofterne ned, og så skal det tørre de næste 14 dage. Jeg vil i den sammenhæng blive oplyst om, hvis der er yderligere skader. I så fald tager vi hånd om det, siger Steffen Østergaard.

Annonce

Gennemfører planlagt arrangement

Optiker Roald Flo vurderer, at det vil tage omkring tre måneder at renovere butikken. Foreløbig holder han åbent i Orla Lehmannsgade - genhusning bliver tidligst fra september.

- Alle varer er heldigvis fuldstændigt intakte, siger han.

Optikeren gennemfører i øvrigt den planlagte stylist-dag 27. august, hvor Pia Breum gæster butikken fra klokken 10 til 16.30. Stylisten vejleder i at finde den helt rigtige brille. Vejledningen er personlig, så tilmelding til arrangementet er nødvendigt. Det er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce