Annonce
Erhverv

Optiker efter vandskade: Der kunne svømme fisk i forretningen

Roald Flo, indehaver af Brillehuset, med en affugter. Han kigger på loftet, der har taget skade af vandet. Det samme har gulvet. Foto: Lars Saugbjerg
Brillehuset og lejligheder i Orla Lehmannsgade 2E blev forleden ramt af en større vandskade. Optiker Roald Flo kan se frem til en omfattende renovering af sin forretning, og beboere skal genhuses.

Vejle: Optiker Roald Flo fik en ærgerlig afslutning på sin sommerferie. Søndag 9. august fik han en besked på sin telefon: Du skal komme med det samme.

Roald Flo ilede til sin forretning i Orla Lehmannsgade 2E.

- Havde jeg haft en pose guldfisk, kunne jeg have sluppet dem løs i butikken. Der stod i hvert fald fem centimeter vand, siger optikeren og viser vandstanden med fingrene.

Annonce

- Selvfølge tænkte jeg "shit". Men jeg er en positiv person, der ser løsninger. Lige her var jeg bare en uheldig brik, der havnede i en træls situation, men det skal nok gå.

Roald Flo ser sig om i forretningen og retter blikket mod loftet.

- Loftet skal brækkes ned, og gulvet skal brækkes op. Forretningen er fyldt med voldsomt dyrt udstyr, men heldigvis - heldigvis - er det slet ikke blevet ramt af vandet. Vi er fuldt operative, lyder det fra Roald Flo.


Forretningen er fyldt med voldsomt dyrt udstyr, men heldigvis - heldigvis - er det slet ikke blevet ramt af vandet.

Roald Flo, optiker


Rør sprang læk

Ifølge opsynsmand og næstformand i ejerforeningen Steffen Østergaard er der tale om ret omfattende skader. Beboerne skal genhuses i cirka to måneder, og butikken skal flyttes midlertidigt til et andet lokale. Hvorhen er endnu uvist.

Lejlighederne på anden og første sal i venstre side af opgangen foruden Brillehuset i stuen fik i løbet af weekenden så meget vand, at både gulve, lofter og lejlighedernes køkkener skal skiftes.

- Skaden blev opdaget søndag, så vandet har nok løbet i et stykke tid, ellers var det ikke trukket helt ned i kælderen, siger Steffen Østergaard.

Han uddyber, at skaden opstod, da et såkaldt T-stykke i loftet mellem anden og tredje sal sprang læk. Da det blev opdaget, stod der blankt vand i begge lejligheder og som nævnt i det meste af brillebutikken.

Annonce

Kun venstre side

Politi og skadeservice blev straks tilkaldt.

- Vi fik desuden fat i en elektriker, for strømmen var gået. Skadestyrelsen kom med vandsugere og affugtere, og en vvs-mand var med rundt i hele bygningen, så vi kunne lukke for vandet i venstre side, fortæller Steffen Østergaard og tilføjer, at beboerne i højre side ikke umiddelbart er ramt af skaderne.

- Torsdag gik håndværkerne i gang med at brække gulvene op og lofterne ned, og så skal det tørre de næste 14 dage. Jeg vil i den sammenhæng blive oplyst om, hvis der er yderligere skader. I så fald tager vi hånd om det, siger Steffen Østergaard.

Annonce

Gennemfører planlagt arrangement

Optiker Roald Flo vurderer, at det vil tage omkring tre måneder at renovere butikken. Foreløbig holder han åbent i Orla Lehmannsgade - genhusning bliver tidligst fra september.

- Alle varer er heldigvis fuldstændigt intakte, siger han.

Optikeren gennemfører i øvrigt den planlagte stylist-dag 27. august, hvor Pia Breum gæster butikken fra klokken 10 til 16.30. Stylisten vejleder i at finde den helt rigtige brille. Vejledningen er personlig, så tilmelding til arrangementet er nødvendigt. Det er gratis.

Annonce
For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Tidligere smed og fængselsbetjent fik dumpekarakterer i skolen: Nu står Jens i spidsen for global virksomhed i Helsingør

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce