Annonce
Kultur

Optimisme giver venteliste: Højskole vover pelsen med coronafri plan

Kunsthistorikeren Bente Scavenius, der byder på en danmarksrejse gennem malerier, er blandt dem, der er på Kunst- og Kulturhøjskolens program i den kommende sæson. Højskolen satser på at slippe for coronaregler ved starten midt i september og har mødt så stor interesse, at der er venteliste til de populære højskoledage. Foto: Tina Agnew/Arte
Optimismen fejler ikke noget på Kunst- og Kulturhøjskolen i Vejle. Her er man klar til en ny sæson med et program, der bygger på, at vi midt i september er færdige med corona-bøvlet.

Vejle: Kunst- og Kulturhøjskolen i Vejle har taget en chance. Den har planlagt den kommende sæson uden at tage hensyn til coronaen og de deraf følgende regler.

- Jeg hører til de optimistiske, og vores målgruppe hører til de vaccinerede, siger forstander Jørgen Eilskov.

Det første arrangement afvikles 13. september, og situationen kan blive både bedre og værre på de cirka halvanden måned.

Annonce

- Hvis der stadig er begrænsninger til den tid, har vi en ny situation, som vi må tage udgangspunkt i, siger Jørgen Eilskov.

Højskolen har reduceret holdstørrelserne en nuance fra 400 til 350 pr. dag. Det giver mulighed for lidt større afstand mellem deltagerne, men dog ikke de to meter der er kravet.


Vi har udsolgt til højskoledagene og ventelister til nogle af dem. Der er ved at være fuldtegnet på det meste. Vi oplever stor interesse. Folk glæder sig til at komme tilbage og være sammen.

Jørgen Eilskov, forstander for Kunst- og Kutlurhøjskolen


Man kan livestreame begivenhederne til nabolokaler i eksempelvis Domus og Bygningen, hvor flere af arrangementerne foregår. Streamingen kan også gå hjem til deltagerne. Men det flugter skidt med, at det netop er samværet, der er en vigtig del af Kunst- og Kulturhøjskolens virke.

Både inden- og udenbys gæster kommer forbi

  • I årets program fra Kunst- og Kulturhøjskolen finder man på gæstelisten for eksempel Noel Redington, der i otte år var spindoktor for Helle Thorning Schmidt, og professor Steen Hildebrandt, der gør op med vækstguden. Kunsthistoriker Bente Scavenius tager tilhørerne rundt i de malede Danmarksbilleder.
  • Musikalsk er der besøg af Gadbjerg-parret Perry Stenbäck og Christina Dueholm, Mazen Ismael fra Brejning samt Nicolai Hess fra Vejle og verden samt Sigurd Barrett.
  • Lørdagsbussen kører igen rundt til kulturhistoriske seværdigheder, og højskoleopholdene er genoptaget. I august gælder det Rude Strand Højskole og næste år Liselund Højskole i Slagelse.

Det har været diskuteret, om folk hungrer efter kultur, eller om vi er vænnet fra at gå til den slags efter snart halvandet års nedlukninger. Museer og koncertarrangører har givet en del meldinger om lavere antal af gæster. Jørgen Eilskov siger noget andet:

- Vi har udsolgt til højskoledagene og ventelister til nogle af dem. Der er ved at være fuldtegnet på det meste. Vi oplever stor interesse. Folk glæder sig til at komme tilbage og være sammen.

Der tilbydes højskoledage mandag, tirsdag og onsdag. Interessen er stor nok til, at man kunne tage en fjerde dag med, men det er der ikke frivillige nok til.

Højskolen har cirka 148 arrangementer i løbet af sæsonen med tilsammen 1800 deltagere, hvor af nogle kommer flere gange.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce