Annonce
Vejle

Optimisme på flere fronter: Se billederne fra en farverig september

17-årige Wahid Faghir er yngste mand i VB-truppen. Den unge angriber bor hjemme med familien på Nørremarken, men han er klar på nye udfordringer. Gerne i udlandet, og det blev der spekuleret en del i igennem efteråret. 8. november scorede Wahid sit første superligamål - mod FC Nordsjælland i en kamp, der endte 1-1. Han har været på banen i alle efterårets kampe. Foto: Mette Mørk
Fængselsfest, superligamedvind og manglende håndtryk. Septembers aviser tog dig også med på tur til både muslinger og hummere i Vejle Fjord. Vores fotojournalist, Mette Mørk, genoplever 2020 i en fortælling i 12 kapitler.

The Swinging Dixies var et kærkomment indslag i Vejle Arrest, hvor der i september blev holdt sensommerfest for de indsatte. Bandet var betalt af Vejle Provsti, og arresthuspræst Inger Marie Raunkiær-Jensen var da også med til festen. I arresten arbejder man ud fra, at "her er man et menneske - ikke et nummer". Under corona-nedlukningen har der ikke været adgang for besøgende.

Foto: Mette Mørk

Det er gået langt bedre end forventet med at opdrætte blåmuslinger i Vejle Fjord. Den første høst er på 460 ton. Muslingerne sænkes nu ned på havbunden, hvor håbet er, at de overlever og kan kickstarte livet i fjorden. Se videoen og læs mere på vafo.dk.

Foto: Mette Mørk

Fritidsfiskerne Villy Aagaard og Kurt Hansen fisker sammen - og lige nu er der hummer i Vejle Fjord. Se video og læs om turen ud med fiskerne her.

Foto: Mette Mørk

Kan man se gennem et æg, når æggeskallen er væk efter en uge i eddike? Det ville eleverne gerne vide, så det måtte de afprøve i praksis. Og, ja, man kan faktisk godt se den gule blomme inde i ægget, når man holder det op mod lyset. Naturfag behøver nemlig ikke være kedeligt. Lærer Charlotte Damgaard Hansen har en stor kærlighed til natur og science, og hun elsker at lave eksperimenter sammen med sine elever på Bredsten-Gadbjerg Skole.

Foto: Mette Mørk

Arbnor Mucolli lukkede sæsonens første sejr med to scoringer i slutfasen, så opgøret mod Sønderjyske på Vejle Stadion endte 4-1.

Foto: Mette Mørk

Borgmesteren måtte ikke uddele håndtryk, men måtte nøjes med velmenende blikke, mens han i corona-sikker afstand hilste på alle de nye danske statsborgere, der var med til kommunens ceremoni i Skyttehuset. Her er det Emina Gezit fra Bosnien og Michael Dams bord, han hilser på.

Foto: Mette Mørk

Politiskolen står klar og har sine egne indendørs og udendørs kulisser til træning af forskellige situationer, hvor politileleverne skal træne udrykning og indsats. Den Hollywood-agtige mur fungerer også som støjværn for naboerne.

Foto: Mette Mørk

Lille Klit i Mørkholt er ved at skride sammen, og sommerhusejerne er nervøse for fremtiden. Kommunen vil gerne hjælpe, men helst ikke med den økonomiske del.

Foto: Mette Mørk

Efter nogle dage i Vejle besøger testbilerne Jelling, da byen har høje smittetal.

Foto: Mette Mørk

Søren Søndergaard er landmand ved Gadbjerg og blev i efteråret valgt som formand for Landbrug & Fødevarer.

Foto: Mette Mørk

Demokrati i børnehøjde i Havnely. Med bannere og kampråb kæmpede børnene for at ændre køkkendamens madplaner. Og det lykkedes at få pizza på ugens menu.

Foto: Mette Mørk

Kirstine Seligmanns Skole holder fødselsdag, og i år skete det med is direkte fra Hjem-Is-bilen for at gøre det mere corona-venligt. Der var ingen klager over, at frugtfadene var skiftet ud.

Foto: Mette Mørk

Überst var en eksklusiv skobutik i Vejle, der desværre måtte dreje nøglen om, da et meget lidt festligt år kunne mærkes på salget af smukke og festlige sko. Denne røde sko, har været en af butikkens favoritter.

Foto: Mette Mørk

32-årig Jesper Berthu Petersen har efter 10 år i tøjbranchen valgt at åbne sin egen herretøjsbutik ud mod rundkørslen ved Vejle Musikteater. Butikken har fået navnet "La Barbe" - fransk for "Skægget".

Foto: Mette Mørk

Lars Berggreen åbner The Buddha Bowl Project, Vejles nye salatcafé, på Dæmningen.

Foto: Mette Mørk

Peder Hummelmose fortæller om at være rask efter tredje runde kræft. Nu træner han for at cykle med "rynkerne" til Paris.

Foto: Mette Mørk

Fjordenhus.

Foto: Mette Mørk

Vejle Kommunes naturvejledere arbejder med at få mere naturen i byen. Du kan blandet andet se dette smukke træ på Gamle Kirkegård ved Langelinie.

Foto: Mette Mørk

Kompliceret samlesæt. Orgelbyggerne Jesper Skanning og Christian Olsen har brugt mange timer i Grejs Kirke i løbet af efteråret for at installere et nyt orgel. Tålmodighed og grundighed er en dyd i orgelbyggerfaget.

Foto: Mette Mørk

Denne orkide ligner nærmest noget fra en tegnefilm og har også fået navn derfra: "Paphiopedilum pinocchio". Den pryder stuen hos Maja Nielsen i Høll. Hun har en imponerende samling af orkideer, og en god del af hendes tid går med at passe dem.

Foto: Mette Mørk

Reparation af højspændingsledninger mellem Vejle og Børkop.

Foto: Mette Mørk


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce