Annonce
Erhverv

Optræk til livlige påskedage på havnen: Køen til isbaren er ensrettet

Tirsdag formiddag var der endnu stille på havnen og ikke åbnet for isbarens takeaway. Med skiltning og kø i en lang linje forsøger man at undgå, at folk står for tæt og potientielt smitter hinanden med coronavirus. Foto: Morten Pape
Ensrettet kø til isbaren og opfordring om parkering på Storstranden skal være med til at sikre, at påsken ikke bliver et for tætpakket menneskemylder på havnen i Juelsminde.
Annonce

Juelsminde: Juelsminde Havn er for alvor kommet i sæson som udflugtsmål.

Trods coronasituationen nyder sommerhusgæster, motorcyklister og børnefamilier foråret på havnen, hvor mange bådejere også opholder sig.

Pernille Juul, der driver Juelsminde Fisk samt bistro, café og isbar, åbnede for salget af is i den forgangne weekend.

Det foregik med ensrettede køer, så myndighedernes anbefaling om to meters afstand mennesker imellem understøttes, og forsamlingsforbuddet på ti personer overholdes.

Sådan bliver det også i påsken.

- Vi har lært meget af, hvordan vi gør med vores fiskebiler. Hver gang vi stiller en fiskebil op på et torv, laver vi afstandsmarkering. Det har vi implementeret hernede på havnen i Juelsminde også. Folk går ind et sted og ud et andet sted. Der er afspærring ligesom i Legoland til forlystelserne, så man ikke står så tæt, siger Pernille Juul.

En holder med kort, der viser sortimentet af is, skal gøre det nemt for folk i køen at beslutte sig og lette ekspederingen.

- Vi finjusterer tingene hver dag. Det næste bliver, at vi sætter marehalmskasser op i stedet for det røde og gule bånd. Så kan man ikke gå under det, siger Pernille Juul.

Jeg synes, det gik rigtig fint i weekenden. Der var nogle enkelte, som ikke rigtig tog afmærkningen alvorligt. Men når vi sagde det til dem, så var de okay med det. Jeg synes, folk har været gode til at holde afstand. Nogle motorcyklister står i klynger af tre-fire stykker, men det er jo heller ikke ulovligt.

Pernille Juul, indehaver, Havnens Café og Isbar.

Annonce

Biler på Storstranden

Hun synes, folk generelt holder afstand, og hun mener, at salget af is er med til at give familier en tiltrængt snært af normalitet i en unormal tid.

Der kan dog opstå et pres på havnegaden, når der bliver parkeret, kørt, gået og ovenikøbet lavet vejarbejde, som det var tilfældet mandag.

En ny idé er, at afspærre parkeringspladserne ind mod fiskebistroen og op mod campingpladsen, evt. med blomsterkasser.

- Afspærringen vil give lækker plads til at gå på, og så kan man parkere på Storstranden i stedet for. Jeg kan se, at rigtig mange allerede kører derud og parkerer og går en tur. Det vil jeg opfordre endnu flere til at gøre, for der er masser af plads, siger Pernille Juul, der i øjeblikket vender ideen om afspærring med havnebestyrelsen.

Annonce

Havn forventer selvjustits

Netop havnebestyrelsen har meldt ud til sejlerne med plads i havnen, at den snarlige søsætning skal ske med så få mennesker som muligt: en bådejer og to havnemedarbejdere.

Der er også informeret om, at de velkendte restriktioner gælder, fortæller havneformand Jonas Nonbo. Han synes, det er svært at gøre mere.

- Vi er en selvejende institution og skal derfor betragtes som en privat virksomhed. Den skal køre rundt under coronaen, ligesom en murerforretning også skal køre rundt. Samtidig er der et liv og offentlige områder dernede, som vi ikke forvalter. Vi kan kun sige, at der gælder de samme regler på havnen, som der gør over hele landet, og vi regner med, at folk følger dem. Hvis ikke, så må vi i samråd med myndighederne gøre noget.

Det er én kunde ad gangen hos Juelsminde Fisk på Juelsminde Havn. Så kunderne må uden for butikken vente på, at det bliver deres tur. Foto: Morten Pape
Annonce

Politiet holder øje

Hos Sydøstjyllands Politi har man indtil videre ikke oplevet problemer med forsamlinger i kommunen, heller ikke på havnen.

- Jeg var forbi mandag eftermiddag. Der var mange mennesker henne at købe is, men de holdt nu pæn afstand til hinanden. Der kommer endnu flere i påsken, så det kan være, vi bliver nødt til at løfte pegefingeren. Men jeg synes nu generelt, at folk har været gode, siger landbetjent Steen Ibsen tirsdag til Folkebladet.

Både i Hedensted og Horsens kommuner har politiet såkaldte Covid-19-patruljer, som ser efter, at folk holder afstand og ikke forsamles i større grupper end tilladt. Patruljerne kører i dagtimerne og kommer også til at køre i påsken.

- Havnen vil være et af de steder, der vil være fokus på, siger Steen Ibsen.

Sejlere er i disse dage i gang med at gøre bådene klar til den nye sæson. Det er med til at skabe liv på havnen, som trods coronasituationen er meget velbesøgt. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Erhverv

Det omstridte Waturu nedjusterer forventningerne: Negativ omtale får skylden

Annonce