Annonce
Fredericia

Fredericia-restaurant holder fast i Michelin-stjerne: 'Det har været et hårdt år, og jeg er glad'

Mandag var der officiel uddeling af Michelin-stjerner. Her ses Rainer Gassner sammen med noget af personalet fra Restaurant Ti Trin Ned. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter et hårdt år kunne køkkenchef Rainer Gassner juble mandag aften. Restaurant Ti Trin Ned holder fast i Michelin-stjernen. Det er femte gang i træk, at Fredericia-restauranten får den gastronomiske anerkendelse.

Fredericia: Restaurant Ti Trin Ned er stadig en Michelin-restaurant.

Det står klart efter mandagens uddeling af stjerner fra den prestigefyldte franske madguide.

Årets uddeling af stjerner foregik ved et show i Stavanger i Norge, og ligesom i tidligere år blev det til én Michelin-stjerne for Fredericia-restauranten, som har adresse i Toldkammeret i Kanalbyen.

Annonce

Restaurant Ti Trin Ned fik for første gang den prestigefyldte gastronomiske anerkendelse i 2017. Værtsparret Rainer og Mette Gassner har lige siden været en del af  Michelin-guiden for de nordiske lande.

Er med i ny app

Restauranten har tidligere haft hjemme i Norgesgade, men flyttede i 2019 til den nuværende adresse, hvor gæsterne har havudsigt fra alle pladser i restauranten.

- Det er skønt, og vi er meget glade for det. Det er virkeligt fedt, at vi får lov til at beholde vores Michelin-stjerne, sagde Rainer Gassner mandag aften til Fredericia Dagblad.

Avisen fangede ham kort efter showet fra Stavanger, som i år foregik online på grund af coronasituationen. Derfor fulgte Rainer Gassner og personalet med fra afstand. Og kort efter showet kunne han via den ny Michelin-app se, at restauranten i Fredericia stadig havde en stjerne.

- Jeg var inde og kigge på et link, jeg fik efter livestreamen. Jeg fandt ud af det, ét minut inden du ringede, lød det med smil i stemmen fra Rainer Gassner.

Annonce

Fik fugtige hænder

Han tænkte, at showet måske ville være en flad fornemmelse, når det foregik online. Men da showet fra Norge kom i gang, fik han følelserne med.

- Det plejer at være en stor del af det, at man kan møde sine gode kolleger og sige hej til dem. Men efter livestreamen kom i gang, begyndte jeg at få lidt fugtige hænder og glæde mig lidt. Jeg tænkte tilbage på Stockholm, da vi fik den første stjerne. I aften er lige så stort som i 2017, da vi fik den første gang, sagde Rainer Gassner.

I livestreamen talte værterne om et hårdt år for restaurationsbranchen, og det kan værtsparret fra Restaurant Ti Trin Ned skrive under på. Og netop derfor føles årets stjernetildeling som noget specielt. Og som en forløsning.

- Vi har været presset på mange leder og kanter. Det har været et hårdt år for os alle. Den viljestyrke, man skal have for at blive ved, den bliver belønnet i aften. Det er virkeligt virkeligt dejligt, siger Rainer Gassner.

Den viljestyrke, man skal have for at blive ved, den bliver belønnet i aften.

Rainer Gassner
Annonce

Ikke bygget til at gå derhjemme

Hvad har været det hårdeste?

- Ikke at få lov til at holde åbent. Vi er ikke bygget til bare at gå rundt derhjemme. Man skal prøve at vende det til noget positivt, for det er ikke godt at sidde stille i fire-fem måneder, siger Rainer Gassner.

Hvorfor tror du, I har fået den igen?

- Jeg går ud fra, de sætter pris på den service, vi yder, og den mad, vi laver. Den harmoni af de to komponenter plus vores beliggenhed giver en dejlig atmosfære og en afslappet stemning. Som gæsterne - og også inspektørerne - sætter pris på. Det ligger vores hjerter nært, at vi sender gæsterne hjem med en god aften.

Hvordan er fornemmelsen lige nu?

- Jeg har bløde knæ. Jeg er virkeligt glad. Det er en stor aften, som betyder virkeligt meget, sagde Rainer Gassner mandag aften.

Ti Trin Neds personale mødes tirsdag til et glas og en fejring, og onsdag holder restauranten åbent igen med den friske og opdaterede stjerne.

Michelinstjernede-restauranter er ikke kun lig med småt, dyrt mad, men virkelig noget, der kan trække turister til landet. Det fortalte Simon Urup, redaktør på madmediet SMAG Aarhus, i et indslag i Radio4 Morgen. Hør hvorfor i indslaget nedenunder.


Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Sport For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede godt i 65 minutter og faldt så med et brag

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce