Annonce
Jelling

Otte-årige får lov at spille voldelige skydespil: - Vi kan stå inde for det

I Fortnite dumper man sammen med 99 andre ned fra himlen, hvorefter man kæmper om at være den sidste overlevende. Det er OK for otte-årige, mener Jelling fS. Foto: Mette Mørk
Grundige overvejelser ligger bag Jelling fS' beslutning om at tilbyde esport, hvor børn ned til otte år kan komme og spille Counter-Strike eller Fortnite. To spil med aldersmærkninger på henholdsvis 18 og 12 år.

Jelling: Selvom du er otte år, må du gerne komme hos Jelling Esport og spille skydespil som Counter-Strike eller Fortnite, der har vejledende aldersgrænser på henholdsvis 18 og 12 år.

Uanset om er man enig eller ej, kan emnet være et dilemma for flere forældre. Men hos idrætsforeningen Jelling fS, som esportsklubben hører ind under, er holdningen klar.

- Jeg har selv tænkt meget over emnet, fordi vi som forening skal stå på mål for de aktiviteter, vi tilbyder. Når vi gør det i trygge rammer med voksne til stede, mener vi, at vi godt kan stå inde for det som idrætsforening. Samtidig har vi kigget mod andre klubber og har haft en god dialog med Vejle Kommune og DGI omkring starten af Jelling Esport, siger Ole Holmgaard, formand for Jelling fS.

Annonce

Det mener DGI

  • "DGI's vurdering er, at PEGI aldersmærkning ikke yder tilstrækkelig vejledning om spillenes reelle indhold."
  • "Hos DGI Esport mener vi ikke, at aldersproblematikken kan løses ved hjælp af forbud. Vores løsning er i stedet at vejlede og hjælpe foreninger med at skabe et ansvarligt esportsmiljø."
  • "Det betyder blandt andet, at vi uddanner trænere, der i tæt samarbejde med spillere og forældre arbejder målrettet på at skabe sunde spilvaner, og som løbende kan vurdere den enkelte spillers modenhed og reaktionsmønstre i forhold til spil og træning."

Kilde: Uddrag fra DGI's guide til foreninger om esport.

Kom og se det med egne øjne

Ole Holmgaard mener ikke, at de anbefalede aldersgrænser skal tages bogstaveligt, så længe rammerne er ordentlige.

- Aldersmærkningerne er netop vejledende, og for mange spilskabere kan der være tale om helgardering, så de er på den sikre side. Men jeg har stor respekt for de forældre, som holder sig til aldersgrænserne. Den holdning skal de have lov til at have, men jeg vil gerne sætte spørgsmålstegn ved, om de træffer den beslutning på et oplyst grundlag, siger formanden og tilføjer:

- For de forældre, der er i tvivl, vil jeg opfordre dem til at komme afsted til en esportstræning, så de kan se med egne øjne, hvad det er for et miljø, det foregår i. De vil opleve unge mennesker, som opfører sig pænt og har en god tone.

Hvorfor ikke bare have en klub, der holder sig til de vejledende aldersgrænser?

- Det kan man også, men så vælger børnene nok bare en anden esportsklub end i Jelling. På den måde, det foregår i Jelling, mener vi godt, at vi kan retfærdiggøre, at børn under aldersgrænserne spiller Counter-Strike og Fortnite, fastslår Ole Holmgaard.

Esport er blandt andet med til at nå en anden gruppe mennesker, end den som idrætsforeninger typisk når ud til, mener Ole Holmgaard, der er formand for Jelling fS. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce