Annonce
Børkop

Otte års kamp for tunnel har fået Dorte til at gå ind i politik

Dorte Pannicke stiller op for Konservative Folkeparti ved næste byrådsvalg. Sagen om overgangen ved Lilholtvej har været grobund for, at hun nu tænker, at hvis hun vil ændre noget, må hun helt ind i maskinrummet og få det gjort. Foto: Jørgen Flindt
I otte år har hun kæmpet for, at der laves en tunnel under Lilholtvej. Og hun fortsætter. For hun er ikke i tvivl om, at tunnellen er den eneste løsning. Mød Dorte Pannicke, der stiller op til byrådet og regionsrådet ved efterårets valg. For noget skal ændres, mener hun, så hun vil med, hvor beslutningerne skal tages.

Børkop: Det er otte år siden, Dorte Pannicke for alvor begyndte at råbe vagt i gevær med hensyn til den farlige overgang over Lilholtvej. Hun og familien var flyttet til det nye kvarter på den anden side af Lilholtvej, og de to drenge på dengang tre og fem år skulle derfor snart lære at krydse ringvejen, Lilholtvej.

- Det er mange år siden, og mine børn er for længst blevet så store, at jeg ikke længere er så bekymret for dem, men jeg fortsætter ufortrødent med at kæmpe for en bedre løsning. Der kommer hele tiden nye, små børn til, der skal over den overgang, og den er et farligt sted at krydse vejen, siger Dorte Pannicke.

Hun er rådgivende konsulent i logistik, og så er hun mor til to børn, der går på Englystskolen. Det var som bekymret mor, at hendes aktive kamp for en sikker overgang tog sit udspring.

Annonce
Overgangen over Lilholtvej set oppefra. Her skal skolebørn krydse en ringvej, hvor bilisterne må køre 60 i timen, og hvor skolebørnene skal vente til der er helt klar bane. Men ofte stopper bilisterne for at lade skolebørnene trække over, og så opstår der forvirrende situationer. Foto: Mads Dalegaard

Hendes børn skulle dengang, og stadig den dag i dag, krydse Lilholtvej for at komme i skole. Det sker via et lille helleanlæg midt på vejen. Og nogle hajtænder.

I alle år har Dorte Pannicke kæmpet for at få den overgang ændret til en tunnel under Lilholtvej. En løsning, der efterhånden politisk har det meget svært, men som hun stadig kæmper for.

- Det er fint, at der atter er kommet fokus på overgangen, og politikerne gerne vil komme med alternative forslag. Problemet er bare, at de løsninger, de kommer med, har vist sig at blive skudt ned gang på gang. En tunnelløsning er en dyr løsning, men det er den eneste brugbare løsning, og derfor holder jeg fast i, at kommunen ligeså godt kan få lavet den tunnel en gang for alle, siger hun.

Nærstuderet materialet

Dorte Pannicke uddyber gerne, hvad hun mener. Hun har talt sig varm, og det er et emne, hun ved mere om, end folk gør mest. Hun har nærstudereret det materiale, som ligger til baggrund for alle de løsningsforslag, der er kommet gennem tiderne. Og alle de svar, der har skudt forslagene ned.

- Gennem otte år har jeg sat mig ind i stort set alt materiale om de forskellige løsningsforslag, der er kommet på bordet. Og jeg har kæmpet for, at bare en af dem kunne bruges, men hver gang kommer meldingen fra diverse myndigheder, at de løsningsforslag desværre ikke kan lade sig gøre, siger hun.

Løsninger, som et fodgængerfelt og en bro, kunne ellers, ifølge Dorte Pannicke, være fine alternativer til en tunel, men de kan bare ikke lade sig gøre.


Så jeg vil sige, lav nu endeligt den rigtige løsning, nemlig en tunnel, så forældre også tør lade de mindste skolebørn cykle til skole.

Dorte Pannicke, mor til to skolebørn


- Det er for længst blevet undersøgt, og en bro vil skabe så stejl en rampe, at børnene vil køre udenom, og politiet vil ikke gå med til at lave om på, at Lilholtvej skal have fartdæmpende tiltag som en fodgængerfelt. Politiet begrunder det med, at det er en ringvej, og på den slags veje skal trafikken kunne flyde mere frit. Og jeg er enig, for en by skal også tænke på at få trafikken til at flyde nemmest muligt. Ellers vil man bare flytte trafikken andre steder hen. Det vil en tunnel også afhjælpe, siger hun.

Annonce

Ny cykelsti dur ikke

Seneste skud på stammen over løsninger skal etableres til efteråret. Kommunen har afsat 2,5 millioner kroner til at lave en cykelsti langs Lilholtvej, så de bløde trafikanter kan cykle hen til en tunnel længere mod vest.

- Men den cykelsti er efter min bedste overbevisning penge ud ad vinduet, for den afhjælper ikke noget, desværre. Børnene skal så i stedet krydse to andre trafikerede veje, og her skal de orientere sig i tre retninger på en gang, og det er, ifølge Rådet for Sikker Trafik, noget børn har svært ved. Så den løsning dur ikke. Det forbliver farligt, så hvorfor ikke bruge pengene på tunnellen. Det er ikke nok, men mon ikke, man kunne finde de resterende millioner kroner, siger hun.

Men hun ved det godt. At man fra kommunal side efterhånden er blevet træt af at høre og snakke om den tunnel, at nu ønsker politikerne at kigge på de næstbedste løsninger.

Den lille overgang bør skiftes ud med en tunnel, for det er, og bliver, det eneste, dom vil virke. Det mener Dorte Pannicke, der nu gennem otte år har kæmpet for en mere sikker overgang. Foto: Mads Dalegaard

- Men hvad er de næstbedste løsninger? I otte år har forskellige instanser kigget på alle mulige forslag, men hver gang er svaret, at det ikke vil virke. En tunnel, hvor svær den end er at etablere, vil virke. Og overgangen binder byen sammen, så man kan ikke bare sløjfe den. Så jeg vil sige, lav nu endeligt den rigtige løsning, nemlig en tunnel, så forældre også tør lade de mindste skolebørn cykle til skole.

Annonce

Politisk aktiv

Dorte Pannicke har gennem tiderne været aktiv med mange ting, hvor beslutninger er oppe og vende. Hun har blandt været med i Englystskolens bestyrelse. Så tanken om at gå ind i politik er ikke groet i en ukendt have.

- Jeg har altid været politisk bevidst, og jeg har altid vist, at Konservativ Folkeparti er mit parti. Sådan er det bare. Jeg er enig med de konservative værdier om ordentlighed, og at man behandler hinanden godt, siger hun.

Det er hele arbejdet med tunnelen, der nu har sat hendes politiske ambitioner i sving.

- Ved at følge den her sag, har jeg fået et intenst indblik i, hvordan tingene foregår og set hvor svært det kan være at ændre noget til noget bedre. Hvis man vil ændre noget, er det bedre at være indenfor end udenfor, siger Dorte Pannicke.

En kvinde, der for otte år siden oplevede utrygheden ved at sende børnene afsted på cykel i skole. Og som holder fast i, at den utryghed skal andre ikke opleve.

Blå bog

Dorte Pannicke arbejder som forsyningskæde-konsulent.

Hun er opvokset i Børkop, hvor hun bor sammen med sin mand Jesper og deres to sønner, Rasmus på 14 år og Oliver på 11 år.

Hun stiller op for Konservative Folkeparti ved det kommende valg. Hun er at finde på listen ved kommunal og regionsrådsvalget.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Debat

Burde have været bevaret

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Paul tager bandet med til møllen: Spiller et utal af jazzens rytmiske stilarter

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Erhverv For abonnenter

Trin-for-trin: Sådan ser processen ud, hvis Vejle skal gøre alvor af at oprette en helt ny uddannelse

Billund

Travbanen bliver til en helt ny bydel: Sådan kan du bidrage med dine ideer

Annonce