Annonce
Fodbold

Ove Pedersen sidder fast i Thyregod

Ove Pedersen har besøgt 40 lande som led i sit arbejde de seneste to et halvt år i FC Midtjylland. Foto: Martin Ravn.
FCM's "udenrigsminister" har rejst i 40 lande på to et halvt år - nu har han fået kvalitetstid med familien i Thyregod.

Thyregod: Den tidligere toptræner i dansk fodbold Ove Pedersen har fundet et ønskejob som "udenrigsminister" i FC Midtjylland. Han rejser verden rundt for at se på fodboldspillere til den danske mesterklub. I to et halvt år på jobbet har han været i 40 lande.

Men nu er det slut indtil videre. Corona'en tvinger ham til at blive hjemme hos familien i Thyregod. Han har fået kvalitetstid med familien på hjemmebane i nogle måneder, inden han skal af sted igen.

Ove Pedersen, 65 år, er typen, der klør over hele kroppen, hvis han ikke kan få lov at se fodbold.

- Jeg rydder op, siger han på spørgsmålet om, hvad han får tiden til at gå med.

- Jeg var i Spanien i halvanden måned og så to fodboldkampe hver dag. Det var klubber, der var på træningslejr. Desuden holdt jeg møder med sportscheferne og fik skabt et vigtigt netværk, når vi skal forhandle en anden gang. Det er langt bedre end at købe spillere via agenterne, siger Ove Pedersen.

Annonce

Ove Pedersen

Født 30. august 1954

Bor i Thyregod

Gift med Anette, to børn

Uddannet bankmand

Fodboldkarriere:

Startede i Thyregod

1976-1979: Ejstrupholm, med til oprykning til jyllandsserien

1980-81: Ikast

1982-86: Herning Fremad

Trænerkarriere:

1987: Viborg

1988-90: Vildbjerg

1991-95: Herning Fremad

1996-97: Qatar U17 landstræner

1997-99: Herning Fremad

1999-2002: FC Midtjylland

2002-2005: Esbjerg

2006-2008: AGF

2009-2011: Esbjerg fB

2011-2014: FC Vestsjælland

2014-2015: OB

2015: FC Fredericia

2015-2016: Hobro

2017-????: Assisterende sportschef og "udenrigsminister" i FC Midtjylland

Indkøb

Ove Pedersen peger på emner til FC Midtjylland. Det endelige ansvar for, hvem der skal købes er lagt i hænderne på en gruppe af fodboldfolk med Svend Graversen i spidsen.

FC Midtjylland får også input fra en computer, der peger på spillere med særlige kompetencer. Det bedste eksempel var, da klubben tog til Holstein Kiel og købte en tysk midtbanespiller. Han kom aldrig til at spille for FC Midtjylland. Han blev solgt videre til FC Köln med en fortjeneste på et par millioner euro, så de kan både finde spillere og tjene penge på Heden.

- Jeg bruger tiden til at fordybe mig i alt det, jeg har med hjem. Nu har jeg tid til at analysere en ekstra gang. Jeg forsøger altid at være velforberedt, men man når ikke alt i hverdagen. Det gør jeg nu.

Ove Pedersen har også været en tur i Portugal, og det er ikke få spillere, der når rundt om styregruppen i FC Midtjylland, inden der træffes en afgørelse.

- Vi køber ofte helt unge spillere, der er yngre end vore egne børn. Det kan tage tid for dem at vænne sig til den danske kultur. Ofte vælger vi at udleje den, men se bare på Junior Brumado i Silkeborg. Han er en klassespiller, selv om han ikke har haft succes med at lave mange mål. Ham glæder jeg mig til at følge, når vi kommer i gang igen, siger han.

Paul Onuachu var også en tur rundt om VB, før han blev solgt til belgisk fodbold, så det er en snurrende fodboldforretning, der drives i Midtjylland.

FC Midtjylland havde flere udenlandske angribere, der havde problemer med at score, og klubben endte med at købe Anders Dreyer, Lasse Vibe og Ronnie Schwartz for at få gang i scoringen. Nu står klubben med en masse angribere, hvor man skal finde ud af, hvem der er den bedste løsning for danmarksmestrene.

- Brasilianere har det med at blive modløse, hvis det ikke kører for dem. Ole Fritsens gamle ord om, at hvis man skal have en brasilianer, skal han være fast mand på holdet - ellers skal man ikke have ham, er rigtige på grund af deres kultur, siger han.

- Jeg glæder mig til at følge vores egen brasilianer Sory Kaba, efter at vi er blevet bedre til at slå indlæg fra kanterne. Det er hans styrke, og det er han helt afhængig af, siger Ove P.

Afgørelsen

Hele fodbold-Danmark venter spændt på, hvad der kommer til at ske med Superligaen, når turneringen genoptages.

- Ingen ved, hvad det ender med, men jeg har nu mest ondt af bundholdene. Jeg ved, hvad det koster at rykke ned, og så er det vigtigt, at klubberne får en fair chance for at spille om at undgå nedrykning. Se en klub som Esbjerg, der har investeret stort for at redde sig. De bør have en chance, så det ikke bliver en skrivebordsafgørelse.

- Efter aflysningen af EM har vi fået seks uger længere til at afgøre ligaerne, og jeg ser det også som en mulighed, at man kan afvikle nedrykningskampene i juli. De kampe, der skal være færdige inden 1. juli, er dem, hvor vi finder de europæiske hold. FC Midtjylland og FC København er sikre på de øverste pladser. AGF har to chancer for at spille sig i UEFA Cup med pokalfinalen og tredjepladsen, og så er der kampen mellem nummer syv og nummer tre/fire. Det bør man kunne finde frem til ret hurtigt, siger Ove Pedersen.

Ove Pedersen må undvære arbejdet på grønsværen. Nu er det slut med anvisninger fra sidelinien. Foto: Johnny Wichmann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce