Annonce
Egtved

Over 100.000 kroner fra Egtved til Egtved

"Sammen løfter vi Egtved" blev sendt live fra pladsen foran Egtved Idræts- og Multicenter via Facebook i lørdags med professionelt setup. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Lørdag indsamlede Egtved via live-event mere end 100.000 kroner til støtte for byens foreninger og handelslivet.
Annonce

Egtved: - Egtved er jo bare helt fantastisk. Og endnu en gang er det tydeligt, hvor meget vi kan, når alle byder ind.

Sådan lød ordene fra Karen Schmidt, der sammen med Mikkel Harritslev var tovholder på eventen "Sammen løfter vi Egtved". En event, som Egtved IF, KFUM Spejderne Egtved og Egtved Handelsforening stod bag.

I løbet af 20 dage havde de tre foreninger og de to tovholdere mønstret et samarbejde på kryds og tværs af byens foreninger og de handlende for i fællesskab at løfte Egtved ud af coronakrisen med næsen frem mod en mere positiv fremtid. Det hele kulminerede, da de lørdag kunne holde en MobilePay-indsamling via et liveshow, der foregik udenfor Egtved Idræts- og Multicenter.

Annonce

Tætpakket program

I løbet af to timer og et tætpakket program med interviews, uddelinger af sponsorgaver videohilsener, underholdning, fællessang og koncert med bandet "Hang Loose" kunne hele holdet bag eventen minut for minut se, hvordan tusindvis af danske kroner rullede ind på kontoen.

Hele holdet bag "Sammen løfter vi Egtved" fik også lov til at få lidt skærmtid under eventen. Her kunne de fortælle om deres helt unikke samarbejde foreninger og de handlende imellem. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Gennemsnitligt havde vi cirka 200, der fulgte med online på vores Facebook-liveshow i løbet af de to timer, og det er faktisk ret flot, konstaterede formanden for Egtved IF, Per Ahrensberg, der, ligesom resten af gruppen bag eventen, er stolt af, hvordan hele byen har bakket op om at støtte og løfte Egtved.

En glad Karen Schmidt kunne løbende skrive status på indsamlingen op på den store statusplanche. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Forinden eventen gik live lørdag, havde byens erhverv og de handlende budt ind med sponsorgaver til en samlet værdi på mere end 25.000 kroner. Disse sponsorgaver blev i løbet af eventen via lodtrækning uddelt blandt de borgere, som indbetalte beløb til indsamlingen.

Annonce

I kulisserne

Når man skal have alt til at gå op i en højere enhed med interviews, facebook-opdateringer, liveshow, kontooversigt, uddelinger af præmier, opvisninger, lyd, musik - og ja… alt, hvad der sker i løbet af to timer med et et aktivt program, er der brug for mange hænder og kvikke mennesker. Men ej heller det var der mangel på.

Hver med deres specifikke kompetencer summede rundt flittigt rundt med deres opgaver. Og som en del af det liv, der foregik løbende, imens showet kørte live, havde KFUM-Spejderne Egtved stillet en lejr op med bål, rafte-bord og rafte-telt, hvilket var med til at skabe både hyggestemning og samlingssted - på afstand, naturligvis.

Annonce

I kyndige hænder

I tiden op til Egtveds store live-event, var det vigtigt at fange så mange menneskers opmærksomhed som muligt. Vigtigt var det også at kunne fortælle de mange historier om byens foreninger og om de handlende. Derfor havde gruppen bag oprettet en facebookgruppe "Sammen løfter vi Egtved".

Her blev løbende informeret om dagen, og her blev lagt et hav af film op med lokale, der hver kunne fortælle, hvordan coronakrisen havde påvirket dem, og hvordan de nu ser frem til mere positive tider. Og samtidig blev der fortalt om den kommende event, og hvordan man som borger kunne indsende penge til den gode sag.

Især to personer løftede denne opgave, nemlig Nicolai Lund og Knud Poulsen.

- Det har virkelig været godt at være en del af det her. Jeg føler faktisk, at jeg er kommet meget tættere på mange flere mennesker, som jeg ellers aldrig ville have snakket med, lyder det fra Nicolai Lund, der havde foretaget interviews på de mange videoindslag.

Bag de mange videointerviews op til eventen stod den unge Nicolai Lund, der også er en aktiv del af KFUM Spejderne i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

I forhold til oprettelse af facebookgruppe, koordinering af al IT og det tekniske - både op til og under live-eventen - var det Knud Poulsen, der med kyndig hånd og viden fik det hele til at spille.

Knud Poulsen var manden bag al IT, sociale medier og teknik før og under eventen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Jeg har været selvstændig med egen IT-virksomhed i 25 år, og så har jeg for forskellige foreninger i byen før hjulpet med både hjemmesider og Facebook, så det her er noget, der ligger mig naturligt, fortalte en travl Knud Poulsen.

Annonce

Kan stadig nå det

Klokken 15 i lørdags havde byen doneret 100.081 kroner. Dette beløb er ikke det endelige, men det lever mere end fuldt op til arrangørernes håb og ønsker.

Nåede man ikke at donere et beløb til Egtved i lørdags, kan det nås endnu ved at indbetale på MobilePay-nummeret 70359 indtil 20. juni.

Det skal pengene bruges til

KFUM-Spejderne vil bruge deres andel af overskuddet fra live-indsamlingen til at bygge to til tre sheltere. De skal bygges i forbindelse med stisystemet ud til Egtvedpigens Grav. Spejderne vil gerne give noget tilbage til Egtved, og shelters må bruges af alle borgere, som efterfølgende kan tage rygsækken på nakken og lade hele familien overnatte i shelterne.

Egtved Handelsforening vil bruge sin andel af overskuddet til at udvide flagalleen forbi Casperdam samt udskifte alle store flag ved indfaldsvejene. Selve flagalleen står fem foreninger sammen for; Egtved Handelsforening, KFUM-Spejderne, Egtved IF, Egtved Forsamlingshus og Egtved Kirke. Handelsforeningen vælger nu at give et ekstra bidrag til denne flagallé. Opsætning af flag i løbet af året foretages af Håndboldafdelingen EIF.

Egtved IF vil bruge pengene på at få idrætsarbejdet med børn og unge op at stå igen efter nedlukning i tre måneder. Det være sig til trænere, frivillige og komme afsted igen til stævner.

Under live-showet "Sammen løfter vi Egtved" gav disse syv piger fra Power Chicks i Egtved en farverig optræden. Det samme gjorde blandt andet morgengymnastikken fra "Idræt i Dagtimerne". Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce