Annonce
Give

Over 120.000 kroner samlet ind til kampen mod kræft: - Vi er rigtig tilfredse

Der blev både smidt donationer i raslebøsserne samt via Mobilepay, da omkring 90 indsamlere søndag var rundt på Give-egnen til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Arkivfoto: Preben Madsen
Kolde men positive indsamlere var med til at sikre, at der søndag blev samlet et betragteligt beløb ind til Kræftens Bekæmpelse, fortæller indsamlingslederen i Gl. Give Kommune, Astrid Jensen.

Give: 121.618 kroner.

Det var resultatet på bundlinjen i Gl. Give Kommune, hvor omkring 90 indsamlere søndag var rundt i raslebøsserne for at samle ind til Kræftens Bekæmpelsen.

- I forhold til tidligere ligger det mindst lige så godt, når vi tager i betragtning, at der var to distrikter, vi ikke var i. Vi gik på 81 ud af 129 ruter, fordi der var ikke indsamlere nok til det. Vi er rimelig fortrøstningsfulde trods det udfordrende vejr, fortæller Astrid Jensen, der er indsamlingsleder i Gl. Give Kommune.

Annonce

- Indsamlerne var friske og lidt kolde, da de var færdige, og vi er rigtig tilfredse. Vi kan ikke været andet, for vi var meget skeptiske, om vi kunne holde indsamling i disse coronatider, men det gik forbavsende godt, siger hun.

Det var ikke hele beløbet, der kom ind via det lille hul i raslebøsserne. Også Mobilepay blev flittigt brugt af borgerne på Give-Egnens, forklarer Astrid Jensen.

- Vi har fået betydelig mere ind på den måde, end vi plejer. Det var en lettelse og hjælp.

På landsplan var omkring 14.000 personer på gaden for at samle ind. Sidste år blev der doneret 18 millioner kroner i forbindelse med landsindsamlingen, og selvom det fortsat er muligt at bidrage, har Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker allerede givet udtryk for, at dette års resultat bliver højere.

De indsamlede penge går primært til forskning, men der afsættes også midler til blandt andet patientstøtte og forebyggelseskampagner.


Indsamlerne var friske og lidt kolde, da de var færdige, og vi er rigtig tilfredse.

Astrid Jensen, indsamlingsleder Gl. Give Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce