Annonce
Billund

Over 20 tomme butikker i Grindsted midtby - og ikke så mange planer

Otte tomme butikker præger bybilledet i Borgergade, Grindsted. Her er også nogen, der drømmer stort om byfornyelse. Arkivfoto
Borgergade er hårdt ramt af tomme butikker, men der er også ideer og tro på fremtiden. Lægehus med tre læger og måske et byfornyelsesprojekt er en del af fremtiden for gaden.
Annonce

Grindsted: Borgergade er hårdt ramt af tomme butikker. Her er ni butikker tomme eller står til at blive det. Det sidste gælder Borgergade nummer 12, hvor Sportmaster lukker sin butik.

- Vi har planer, men ikke nogen, vi kan fortælle om her før sommerferien, siger Jens Thrane, der sammen med Jesper Jensen ejer Borgergade 12, hvor Sportmaster har til huse indtil årsskiftet.

Makkerparret ønsker ikke at sælge bygningen, så målet er, at der skal ske noget andet i det lokale, som bliver ledigt, når Sportmaster forlader byen med udgangen af januar 2020.

I samme del af gaden har nummer 17 gennem mange år ligget tom og udviklet sig til ikke så lidt af en øjebæ. Det vil Grindstedborger Karin Berg gerne gøre noget ved - i samarbejde med andre ildsjæle, fonde og måske en stærk pengemand. Den nuværende ejer er dog ikke interesseret i det projekt, men ønsker bare at sælge eller leje butikken ud.

Den største nyhed i Borgergade er, at læge Maria Perez Gomez indtager det tomme lokale efter Lagersalg med en lægepraksis med hele tre læger.

Tomme butikker i Grindsted

Avisen har været rundt i Grindsted midtby og skaffet et overblik over, hvor der er tomme butikker, og hvilke planer ejerne har med dem.
Annonce

Vestergade

I Vestergade er fire butiksvinduer tomme, heraf to restauranter, som er lejet ud, uden at de nye lejere har har fået gang i butikken igen.

- Vi har haft for travlt i Café J til at gøre noget ved Café Grindsted, siger Yunus Bozdemir, som ejer Café J, og som har overtaget den nu lukkede Café Grindsted i Vestergade 8.

Grilletten i nummer 3 er lejet ud til Pizza House i Jernbanegade. Det var planen, at Pinar Özgen fra Pizza House skulle åbne Grilletten, men det blev ikke til noget, da hun blev gravid.

Om den tidligere bagerbutik lige overfor er der ikke noget konkret nyt:

- Men der har været en del forespørgsler. Vi håber på, at det rigtige dukker op. Og det er jo en bager igen. Jeg har selv kontaktet flere, og Billund Erhvervsfremme er også inde over og har også kontaktet nogle, siger René Lauritsen, der ejer bygningen.

Martin Sandager, som er medejer af både nummer 1 og 3, fortæller, at en ny lejer netop er fundet til nummer 1. Her har senest blomsterbutikken Mia H ligget.

I den anden ende ligger Rema-bygningen, som en stor tom klods - sammen med den tidligere telefoncentral, der gør det vanskeligt at bruge hjørnet til noget, da der er fyldt med kabler og statisk elektricitet. Den lille bygning har dog tidligere huset en TDC-butik, men står i dag tom. Den butik er til leje.

Annonce

Vesterbrogade

Butikslokalet på Vesterbrogade 1 har stået tom mere end et år, siden Wagner rykkede om i Vestergade og blev til Hr. P.

På hjørnet af Solvej og Vesterbrogade er der brunt papir for vinduerne til lokalerne, der tidligere husede Den lille butik. Lokalerne er ejet af Den Jyske Sparekasse, som oplyser, at lokalerne er lejet ud pr. 1. september. Pengeinstituttet vil dog ikke oplyse, hvem den kommende lejer er.

Borgergade 14 står tom, men det varer ikke ved. Claus Junge bygger lokalet om, så Maria Perez Gomez og to kolleger kan have lægepraksis her. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce