Annonce
Udland

OVERBLIK: Familie og toppolitikere reagerer på dom i Floyd-sag

George Floyds bror, Rodney (foto), er glad og lettet over, at betjenten Derek Chauvin er blevet fundet skyldig i drabet på George Floyd. Foto: Nicholas Pfosi/Reuters
Dom mod betjent Derek Chauvin var fair, men der er stadig lang vej endnu, lyder reaktionerne efter retssag.

Et enigt nævningeting har tirsdag fundet den tidligere Minneapolis-betjent Derek Chauvin skyldig i drabet af den sorte amerikaner George Floyd.

Politiske ledere såvel som pårørende til Floyd kalder dommen en milepæl i amerikansk historie, men siger samtidig også, at der stadig er et stykke vej endnu, hvis der skal opnås retfærdighed for sorte i USA.

Her er et udpluk af reaktioner på dommen:

* Rodney Floyd, George Floyds bror:

- Jeg har lyst til at græde af glæde. Ingen familie i historien er før kommet så langt. Vi var i stand til at få ham (Chauvin) kendt skyldig i alle anklagepunkter. Vi fik en chance for at gå rettens vej, og vi gik hele vejen. Denne her retfærdighed bør alle, der har været i denne situation, få. Alle.

* Ben Crump, Floyd-familiens advokat:

- Skyldig! Smertefuld, men fortjent retfærdighed er endelig nået frem til George Floyds familie. Denne dom er et vendepunkt i historien, og den sender et klart signal om behovet for at holde politiet ansvarligt. Retfærdighed for det sorte Amerika er retfærdighed for hele Amerika.

* USA's præsident, Joe Biden:

- Ingenting kan gøre det hele godt, men i det mindste er det en vis retfærdighed. Vi er alle så lettede.

* Tidligere præsident i USA Barack Obama:

- I dag gjorde nævningetinget det rigtige. Men virkelig retfærdighed kræver meget mere. Michelle og jeg sender vores bønner til Floyd-familien, og vi står sammen med alle dem, der vil sikre enhver amerikaner den retfærdighed, som George og så mange andre er blevet nægtet.

* Tidligere demokratisk præsidentkandidat Hillary Clinton:

- George Floyds familie og lokalsamfund fortjente, at hans drabsmand blev holdt ansvarlig. I dag fik de den fortjeneste. For evigt og altid, Black Lives Matter.

* Senatets flertalsleder, demokraten Chuck Schumer:

- Jeg er taknemmelig for, at retfærdigheden har fundet vej til George Floyds familie. USA er for evigt blevet forandret af videoen af Derek Chauvin, der dræber George Floyd. En dom betyder dog ikke, at det vedvarende problem med misbrug af politiets beføjelser er blevet løst.

* Storbritanniens premierminister, Boris Johnson:

- Jeg var dybt rystet over George Floyds død og hilser dommen velkommen. Mine tanker i aften er hos George Floyds familie og venner.

Kilder: Twitter, AFP, Reuters.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce