Annonce
Egtved

Overgårdens elever får egen fløj på Egtved Skole

Siden februar har eleverne på Overgårdens Skole modtaget undervisning i pavillonerne ved siden af Højvang. Her kommer de til at være et års tid mere, mens der bliver gjort klar til, at de i stedet kan rykke ind på Egtved Skole. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Skoleforvaltningen i Vejle Kommune har besluttet, at eleverne fra Overgårdens Skole, der lige nu er genhuset i pavilloner, til næste skoleår skal have egen fløj på Egtved Skole. En løsning, som skolelederen er meget tilfreds med.

Egtved: Siden starten af året har elever og lærere på Overgårdens Skole været genhuset, efter der blev fundet skimmelsvamp i bygningen på Højvang, hvor skolen plejede at holde til.

Siden har elever på Overgårdens Skole, der er er en afdeling med et udvidet skoletilbud for normalbegavede børn med adfærds-, kontakt- og trivselsproblemer, modtaget undervisning i de opstillede pavilloner ved Casperdam.

I mellemtiden har skoleforvaltningen i Vejle Kommune i samråd med Egtved Skole, som Overgårdens Skole hører under, arbejdet på at finde ud af, om man skulle satse på at renovere Højvang og flytte undervisningen tilbage hertil, eller om der skulle findes et nyt sted for Overgårdens elever.

- Skoleforvaltningen har besluttet, at der skal findes plads til Overgårdens elever på Egtved Skole. Rent fysisk får Overgården sin egen fløj med egen indgang ved, at vi rykker nogle af Egtved Skoles elever lidt mere sammen, renoverer nogle gamle lokaler og bygger cirka 100 kvadratmeter til, forklarer Villy Raahauge, skoleleder på Egtved Skole.

Desuden skal der etableres en afskærmet legeplads, hvor de af Overgårdens elever, der trives bedst i mindre fællesskaber, kan føle sig tilpas.

Overgårdens Skole

Overgårdens Skole er en specialskole for normalt begavede børn med svære sociale og/eller følelsesmæssige vanskeligheder.
Skolen hører under Egtved Skole med skoleleder Villy Raahauge som øverste leder.
De fleste elever kommer fra belastede baggrunde og flere bor på institutioner eller hos plejefamilier.
Skolens målsætning er at få eleverne ud i almene skoleklasser indenfor to år, men for nogle er det bedre at blive på Overgårdens Skole hele skoletiden ud.

I starten af 2019 blev der konstateret skimmelsvamp i den bygning af Højvang, hvor skolen holdt til. Siden har eleverne været genhuset i pavilloner ved Casperdam, så eleverne stadig har haft mulighed for at benytte udearealerne, som de plejer.

Fra august 2020 rykker skolen ind i sin egen fløj på Egtved Skole.

Flere fordele

Villy Raahauge er glad for forvaltningens beslutning, som han ser som en løsning med mange fordele.

- For eleverne på Overgården betyder det blandt andet, at de kommer tættere på Egtved Skole og får bedre mulighed for at bruge de forskellige faglokaler. Samtidig bliver de en mere integreret del af Egtved Skole og kan lettere deltage ved forskellige arrangementer og aktiviteter på skolen, fortæller han.

Ydermere kan en tættere relation til Egtved Skole måske gøre overgangen lidt mere glidende for de børn på Overgårdens Skole, der er klar til gradvist at flytte over i den almindelige folkeskole.

For skolelederen og de ansatte på Overgården var det vigtigt at beholde skoletilbuddet i Egtved.

- Der er tale om en gruppe sårbare børn, som kan have svært ved store skift. De kender Egtved, og de kender skolen. Det vil være med til at gøre en flytning lettere, siger Villy Raahauge.

Alle vinder på løsning

Henover sommeren har håndværkerne haft travlt på Egtved Skole med at lave en del om på skolen, så skolens elever nu er rykket lidt tættere sammen, for at der kan etableres en separat fløj til Overgårdens Skole.

- Det var første fase, og den er veloverstået nu. Næste fase bliver at sende opgaven med renovering og tilbygning i licitation, og så forventer vi, at arbejdet kan sættes i gang omkring 1. november, fortæller han.

Som et led i processen skal Egtved Skoles skolegård, der er ved at være godt slidt, renoveres til glæde for alle skolens elever, samtidig skal der så etableres en afskærmet legeplads til eleverne fra Overgården.

- Alle parter vinder på denne her måde, så vi er rigtig glade for den løsning, der er fundet, siger Villy Raahauge.

Efter planen vil den nye fløj være klar til, at Overgårdens cirka 35 elever kan starte der til skolestart i august 2020. Indtil da fortsætter undervisningen i pavillonerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce