Annonce
Fredericia

Overgangsdirektør til parole i lidt for stor uniform: Travlt år venter Trekantbrand

45 har søgt stillingen som direktør i Trekantbrand. Indtil stillingen ventes besat fra 1. marts, er Peter Karm konstitueret som direktør. Han er samtidig økonomidirektør i Vejle Kommune. Foto: Peter Friis Autzen

Der var masser at se tilbage på - og meget at se frem til for Trekantbrand, der lørdag holdt nytårsparole på Fredericias brandstation.

Annonce

Fredericia: Det fælles brandvæsen i Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejle, Billund og Vejen kommuner holdt lørdag nytårsparole med taler, musik og fællesspisning i garagen på Fredericia Brandstation. Omkring 160 brandfolk, frivillige og gæster deltog.

Med musik fra Skodborg Frivillige Brandværnsorkester blev dagen både indledt og afsluttet. Og maden fra fredericianske Lucullus var så populær, at flere tog både to og tre ture i buffeten.

En lang række brandfolk og frivillige modtog hæders- og anciennitetstegn for 10, 20, 25 og 40 års tjeneste, mens kolleger og ægtefæller fotograferede og klappede.

Formand for den fælles beredskabskommission, Billund-borgmester Ib Kristensen (V), uddelte hædersbevisninger og medaljer. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Direktør måtte låne uniform

Trekantbrands første direktør, Lars Nordahl Lemvigh, sagde op sidst i 2017 og er foreløbig erstattet af Vejle Kommunes økonomidirektør, Peter Karm. Han har tidligere været "indskifter" som direktør for Vejle Havn, da den uventet fik brug for ny ledelse. Han har et positivt indtryk af beredskabet og dets folk.

- I har et sammenhold og gensidig respekt, som mange andre arbejdspladser kunne lære noget af, sagde Peter Karm, der betegnede sig selv som en overgangsfigur, der nær ikke havde kunnet finde en uniform, der passede til dagen.

- Jeg endte med den mindste størrelse på lageret. Den passer næsten. Jeg må bare konstatere, at kommunale direktører og brandfolk er bygget forskelligt. Og det er måske meget godt, lød det fra den konstituerede direktør, som dermed fik brandfolkene til at trække grundigt på smilebåndet.

45 har ansøgt stillingen som direktør i Trekantbrand. Første samtalerunde finder sted i de kommende dage, og den nye direktør ventes at tiltræde 1. marts, oplyste viceberedskabsdirektør Søren Ibsen i sin tale.

Også de unge brandkadetter fra Vejle og Kolding deltog. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Dimensionering var en ommer

I år skal Trekantbrand udarbejde den plan, der skal dimensionere fremtidens beredskab. Det kaldes en risikobaseret dimensionering, og sådan en forsøgte man at lave sidste år.

- Men den var ikke god nok. Det var en ommer, og derfor skal vi i gang igen, sagde Peter Karm fra talerstolen.

Den nye plan ventes vedtaget i år og implementeret fra årsskiftet 2018/2019.

Skodborg Frivillige Brandværnsorkester spillede. Foto: Peter Friis Autzen
Peter Karm var blandt dagens talere. Foto: Peter Friis Autzen
Maden fra Lucullus var populær. Foto: Peter Friis Autzen
Modtagerne af hædersbevisninger blev foreviget af kolleger, venner og familie. Foto: Peter Friis Autzen
Nogle ancinnitetstegn skal sættes fast som en medajle. Foto: Peter Friis Autzen
Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S), fik taletid uden for programmet og hilste på brand- og beredeskabsfolkene som "kernetropper i vores velfærdssamfund." Foto: Peter Friis Autzen
Hædersbevisningerne ligger klar. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce