Annonce
Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i april 2021

Henrik Bang Pedersen var ved sin død skoleleder for asylskolen i Jelling. Han døde som 66-årig af corona. Privatfoto
Nedenfor har vi samlet links til de 16 nekrologer og mindeord, vi bragte om personer i vores dækningsområde i årets fjerde måned.

Tilbageblik: Vi oplever stor interesse for de nekrologer og mindeord, vi bringer, hvilket er baggrunden for denne månedsoversigt for april 2021.

Oplever du selv den sorg at miste en kær og ønsker, at vi laver en nekrolog, er du altid velkommen til at kontakte navneredaktionen på navne@jyskemedier.dk eller 7627 2009.

Du er også velkommen til at skrive mindeord (i udgangspunktet på maksimalt 200 ord) og sende det til navne@jyskemedier.dk - gerne med et foto af afdøde.

Annonce

Herunder følger aprils nekrologer og mindeord om personer med tilknytning til Horsens Folkeblads, Vejle Amts Folkeblads og Fredericia Dagblads dækningsområde - klik på navnet for at komme frem til artiklen.

Afdøde fra Horsens-området

Henrik Bang Pedersen, Bryrup, blev 66 år Han arbejdede senest på Røde Kors' asylcenter i Jelling. Tidligere var han skoleleder på Klovborg Skole.

Lill Godt Harlung, Skåde, blev 67 år Hun drev Den Hvide Hest i Horsens, Danmarks første arbejdsplads for sindslidende, i 17 år og var desuden bl.a. underviser og forfatter.

Niels Poulsen, Hovedgård, blev 95 år Han var landmand ved Gedved, hvor hans fem børn voksede op, men han oplevede den sorg både at miste sin hustru og tre af sine børn. Alligevel hørte man aldrig klage fra ham, lyder det i mindeordene.

Karen Jensen, Egebjerg, Horsens, blev 92 år Hun drev landbrug med sin mand i Lundumskov, hvor deres fire børn voksede op. Siden arbejdede hun som syerske, indtil hun gik på pension. Hendes personlighed gjorde stort indtryk på hendes naboer, fremgår det af mindeordene.

Elin Frank Justs liv fik et tragisk endeligt. Privatfoto

Elin Frank Just, Horsens, blev 62 år Hun nåede at arbejde i over 40 år som klinikassistent, inden hun blev skuddræbt af sin eksmand. Hun var en skattet person, hvilket blev bevidnet i tre mindeord - læs det fra kolleger her, læs det fra tidligere arbejdsgivere her og læs det fra en patient her.

Annonce

Afdøde fra Vejle-området

Leif Madsen, Vejle, blev 71 år Han tilbragte en del af sin opvækst på institutioner og var senere i en årrække formand og bestyrelsesmedlem i Udviklingshæmmedes Landsforbund i Vejle. Kredsformanden for Socialpædagogerne Lillebælt skrev mindeord om ham - læs her.

Poul Bilde satte sit præg på Vejle Boldklub - både på banen og i kulissen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Poul Bilde, Vejle, blev 83 år Han var tidligere fodboldspiller, VB-formand og møbelhandler. Han vandt sølv med VB i 1965, nåede otte A-landskampe og var VB's formand i 1977-1985.

Tage Ditlev Jørgensen, Pomphole, Thyregod, Give, blev 68 år Han var selvstændig skoventreprenør og drev i en periode også landbrug. Desuden var han en passioneret jæger og lystfisker, der dyrkede sine interesser i både ind- og udland.

Ebbe Knudsen, Gårslev, Børkop, blev 88 år Han drev Hedegaarden på Gårslev Vestermark, først med sin mor og siden med hustruen Bodil. Han gik bl.a. op i lokalhistorien, naturen, dyr og blomster. Og så holdt han af at fortælle historier og tale med andre.

Annonce

Afdøde fra Hedensted-området

Sonja Schytz Madsen, Vejle, tidligere Ølholm, Tørring, blev 89 år Hun var bogholder hos en landsretssagfører i Vejle og i sin mands byggefirma. Desuden engagerede hun sig i lokalområdet, bl.a. som formand for Folkeuniversitets afdeling i Tørring-Uldum og som turarrangør.

Annonce

Afdøde fra Fredericia-området

Poul Pedersen, Fredericia, blev 93 år Han var tidligere fotohandler og blev æresmedlem i Fredericia Forenede Borgerlige Skydeselskab.

Poul Pedersen var formand for Fredericia Forenede Borgerlige Skydeselskab i 1986-1996. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Sten Aage Jørgensen, Fredericia, blev 91 år Han havde arbejdet som bankassistent, inden han skiftede til politiet. Med erfaring bl.a. som betjent og underviser på politiskolen kom han i 1975 til Fredericia, hvor han var chef for ordenspolitiet frem til pensionen i 1993.

Fhv. politiinspektør Sten Aage Jørgensen udgav i 2012 bogen "Fredericia Politis historie 1650-2008" sammen med Lokalhistorisk Forlag i Fredericia. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Carry Hansen, Fredericia, blev 76 år Hun var gildemester i 3. Sct. Georgs Gilde i Fredericia, hvor hun bl.a. blev beskrevet som en stor ildsjæl og en stor personlighed med mange kreative ideer.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Debat

Burde have været bevaret

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

40-års jubilar i rådgivningsfirma i Horsens

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Erhverv For abonnenter

Trin-for-trin: Sådan ser processen ud, hvis Vejle skal gøre alvor af at oprette en helt ny uddannelse

Billund

Travbanen bliver til en helt ny bydel: Sådan kan du bidrage med dine ideer

Annonce