Annonce
Vejle

"Overvældende mange" ønsker hjælp - Bryggen-kunder hjælper julen på vej

Butikschef Thomas Dahl (t.v.) fra Kvickly i Vejle er stolt af sine kunder, der i løbet af få dage har fyldt indkøbsvognen med gode gaver, doneret til julehjælp i Røde Kors. Marian Halberg og Margit Christensen, der står for julehjælpen i Røde Kors Vejle, glæder sig over generøsiteten. Foto: Benny F. Nielsen
Vejle - Hver dag modtager Røde Kors i Vejle mellem 50 og 100 mails fra familier eller enlige forsøgere, som søger julehjælp.

De første ansøgere meldte sig allerede i september, og lige siden er tallet kun vokset og vokset.

- Jeg har slet ikke tal på, hvor mange ansøgninger, vi har modtaget. Jeg kan kun sige, at det er overvældende mange. Der har aldrig før været så massivt mange ansøgere, som vi oplever i år, siger Marian Halberg, bestyrelsesmedlem i Røde Kors Vejle.

Sammen med sin bestyrelseskollega Margit Christensen står hun for organisationens julehjælp i Vejle.

Nu kommer Kvickly i Bryggen i Vejle til Røde Kors til assistance.

Butikschef Thomas Dahl, der i forvejen har et samarbejde med den lokale Røde Kors-afdeling, har placeret en indkøbsvogn ved butikkens kasselinie, hvor kunder kan donere julehjælp i form af fødevarer eller gaver.

Stolt af kunder

Vognen har kun stået i Kvickly i et par dage, og den er allerede fyldt med gode sager fra chokolade, grødris, kaffe, brune kager, juleservietter og til spil og legetøj til børn.

- Jeg er stolt af vores kunder og deres generøsitet over for medmennesker, siger butikschefen.

Både Kvickly og Bryggen formidler nu budskabet om julehjælp til Røde Kors via begges Facebook-profiler.

- Jeg kan kun håbe, at det vil medvirke til at sætte endnu mere gang i generøsiteten, siger Tomas Dahl.

Han oplyser, at prisen på alle donerede kølevarer bliver noteret, så der kan købes friske varer til dagen, hvor julehjælpen uddeles.

Røde Kors Julehjælp består af et gavekort til Coop, og Vejle-afdelingen har selv afsat 30.000 kr. til julehjælp og kan søge om flere penge fra hovedkontoret.

Alle ansøgninger om julehjælp går videre til Vejle Kommune, der koordinerer og sørger for, at det er dem, som trænger mest, der modtager hjælpen. Det er enlige forsøgere på overførselsindkomst, der først og fremmest modtager hjælp.

Kvickly donerer kød

Coop har på landsplan en partnerskabsaftale med Røde Kors, og lokalt donerer Kvickly kød til Røde Kors Vejle, når familienetværket mødes og spiser sammen hver 14. dag.

- Vores slagter har en aftale med Margit Christensen, som ringer til ham torsdag eftermiddag kl. 15 for at høre, hvilken form for kød han vil donere til familienetværkets sammenkomst om mandag. Det fungerer fint, og vi er kun glade for at kunne støtte en god sag, siger Thomas Dahl.

Det har stor betydning for familienetværkets deltagere, at de kan få et godt vamt måltid mad hos Røde Kors.

- Vi oplever desværre, at alt for mange familier eller enlige forsøgere ikke har råd til at købe gode råvarer, så de kan lave ordentlig mad til sig selv og deres børn. Ofte bliver det bare til pasta under en eller anden form. Derfor betyder donationen af kød fra Kvickly ekstra meget for os, siger Margit Christensen.

De to julehjælps-ansvarlige fra Røde Kors er taknemlige for hjælpen fra generøse Kvickly-kunder.

- Det er godt at mærke, at folk tænker på andre og vil bidrage til at forsøde deres liv, siger Marian Halberg og Margit Christensen.
Indkøbsvognen med indsamling til julehjælp vil være synlig i Kvickly i den kommende tid.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce