Annonce
Børkop

Overvældende mange høringssvar udskyder byvision

Byvisionen for Børkopområdet hedder Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord. Illustration fra visionen
Med 151 høringssvar angående den nye byvision for Børkop lægger kommunen op til ekstra dialog med forskellige parter, inden den gøres endelig færdig.

Børkop: Overvældende. Sådan har de det hos Vejle Kommune, for borgerne i Børkop har virkelig sendt mange høringssvar tilbage angående den nye byvision, der har fået titlen: Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord.

Med 151 høringssvar modtog kommunen fem gange så mange svar, som de har fået fra Give, der også har fået lavet en byvision.

De mange svar deler sig i to næsten lige store dele. Halvdelen støtter visionen. Blandt dem er Gitte og Bo Pedersen fra Børkop. De skriver:

- Fantastisk forslag, som vi vil glæde os til bliver praktiseret.

Men den anden halvdel støtter ikke visionen i den form, den har. De ønsker forbedringer, og et område skiller sig ud. Gauerslund Idrætsanlæg. Det er et brændende ønske for mange, at idrætsfaciliternes fremtid tages mere med ind i visionen.

Annonce

Naturbyen - en byklynge ved fjorden

Vejle Kommune satte i januar et nyt tiltag i gang. Kommunen ønsker en byvision for Børkopområdet, og gennem flere borgermøder samt møder i en projektgruppe, kom man på demokratisk vis frem til, at Børkopområdet skal have en vision om at blive til Naturbyen - en byklynge ved fjorden.

Det betyder, groft fortalt, at naturen og byerne skal smelte mere sammen. Altså at naturen kommer ind i byerne, mens byerne kommer ud i naturen. Det kan ske på mange måder, og det er et arbejde, der efter planen skal ske langsomt og drypvist.

Forbedringer med idræt

Blandt dem er bestyrelsen af Gauerslund Gymnastikforening, som skriver:

- Foreningen gør opmærksom på, at det er et stort ønske fra mange i området om at forbedre de oprindelige idrætsfaciliteter, udvide dem og bygge nye. Det fremgik også af afstemningen til byvisionsmødet. De fælles idrætsfaciliteter fylder ikke nok i byvisionen.

Det bakkes op fra rigtig mange andre. Deriblandt Karin Christensen, der skriver:

- Der er for få nye visioner og for lidt fritid og sport samt samlingssteder for områdets børn, unge og voksne. Vi mangler flere faciliteter i forhold til, at vi har det store børn- og unge grundlag.

Mere dialog

Hos Vejle Kommune gør man nu klar til, at der skal mere dialog til, inden den endelige byvision skal sendes til politikerne.

- Når der er så mange høringssvar for og i mod, og de endda er delt i to lige store lejre, skal der mere dialog til. Vi har derfor indkaldt forskellige repræsentanter, så vi kan få en uddybende snak om, hvordan vi kan få justeret visionen, forklarer Peter Sepstrup fra Projektudvikling i Vejle Kommune.

Det er borgenes byvisionsgruppe, lokalråd i den tidligere Børkop Kommune, projektgruppen bag Gauerslund Idrætsanlæg samt Bionetnetværk Børkop, der er er blevet inviteret til mødet, som finder sted 18. juni.

Der er dermed ikke denne gang tale om et offentligt borgermøde.

Byvisionen for Børkopområdet handler om natur og byer, der smelter mere sammen. Blandt andet med naturkorridorer, som er det stiplede linjer. Der skal dog flere møder til, inden visionen er helt på plads. Illustration: Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];