Annonce
Jelling

På hitlisten: Jelling er stadig blandt landets mest attraktive turistmagneter

De kære Jellingsten og deres tilhørende oplevelsescenter Kongernes Jelling virker stadig. Også i 2017 lå Jelling højt i forhold til tidligere og fastholdt placeringen som landets 36. største attraktion langt foran eksempelvis Koldinghus. Billedet er fra maj 2011, da man prøveopstillede den overdækning, der skulle beskytte runestenene mod vejr og hærværk. Arkivfoto: Torben Glyum

Kongernes Jelling holder sin plads på top 40 listen over de mest populære attraktioner i 2017, der udarbejdes af Visit Denmark.

Jelling: Runesten og andet Jellingguf virker stadig. Vi har vel ikke helt vænnet os til det endnu, men igen i 2017 fløj Jelling højt på hitlisten over de mest populære turiststeder.

Det fremgår af en liste, som Visit Denmark offentliggjorde tidligere i juli. Kongernes Jelling har en plads som nummer 37, hvilket officielt er en tilbagegang på en plads.

- Men vi er stadig nummer 36. Der er sket en indrapporteringsfejl, så vort tal er omkring 4000 for lavt. Med det rigtige tal ville vi gå forbi Fængslet i Horsens og stadig være nummer 36 lige som i 2016, siger museumschef Hans Ole Matthiesen fra Oplevelsescentret Kongernes Jelling.

Fakta

I 2017 lagde 10,8 millioner danske og udenlandske besøgende vejen forbi de danske forlystelsesparker. Det er 650.000 færre gæster end i 2016. visit Denmark oplyser, at besøgstallet kan være påvirket af, at der kun optræder ni forlystelser på dette års liste, hvilket skyldes, at Bonbon-land ikke ønsker at oplyse besøgstallet for 2017. Sommervejret i Danmark i 2017 var vådt, koldt og solfattigt, hvilket også kan have haft indflydelse på antal besøgende i forlystelsesparkerne.De 10 største museer og lignende attraktioner bød i 2017 tilsammen 4,9 millioner gæster velkommen. Det er 81.000 færre besøgende end året før, hvilket svarer til en nedgang på 1,6 procent. Her skiller Kongernes Jelling sig ud med en fremgang på næsten 22 procent.

Baghjul til berømtheder

Jelling giver med sin placering flere kendte steder baghjul. Kongernes Jelling havde over 226.000 gæster i 2017. Tirpiz havde 179.000 gæster, dog ikke for et helt år. To attraktioner i Roskilde - vikingeskibsmuseum og domkirke - havde henholdsvis 163.000 og 158.000 gæster. H. C. Andersenmuseet må nøjes med 135.000 og Koldinghus med 134.000. Thyco Brahes Planetarium i København havde 128.000 gæster, når man afrunder til nærmeste hele tusinde.

Annonce

I top med fremgang

Hvis man ser på fremgang målt i procent, bliver Jellings placering endnu mere fremtrædende. Størst fremgang har naturligvis det nyåbnede Tirpiz med 1147 procent. Også Eksperimentariet fik fordel af nye lokaler, efter en brand, og landede en fremgang på 419 procent. Derefter følger Botanisk Have med 63 procent, Fængslet i Horsens med 59 procent, Zoologisk Museum i København med 43 procent og Designmuseet med et plus på 25 procent. Den syvendestørste procentfremgang blandt alle attraktioner i besøgstal havde Kongernes Jelling med 22 procent.

Annonce

De sædvanlige i toppen

I toppen ligger som altid Tivoli med 4,4 millioner gæster. Derefter følger Dyrehavsbakken med 2,4 millioner og Legoland med 1,7 millioner. Dette tal er ens fra år til år og formentlig for lavt. Det er et gammelt skøn, da Legoland ikke vil afsløre sit reelle besøgstal. Den sidste attraktion, der regner med syvcifrede gæstetal er Zoologisk Museum med 1,2 millioner besøgende.

Igen i år er Givskud Zoo nummer 20 på listen. Antallet af gæster i 2017 nåede op på 389.000.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce