Annonce
Trekantområdet

- På jobbet er jeg målrettet og organiseret men derhjemme er jeg et rodehoved

- Derhjemme kan jeg være et rodehoved, og jeg har ofte brug for ikke at have nogen aftaler en hel weekend, fortæller Nanna Ebert, der er stik modsat, når hun passer sit job på Koldinghus. Foto: Søren Gylling
Her i afsnit fem af årets julekalender kan du møde Nanna Ebert, der er konstitueret direktør for Koldinghus. Hun mener, at formen på fem-tallet indeholder en stor kontrast - præcis som hende selv.
Annonce

Kolding: Nanna Ebert holder særligt meget af femtallet. Mest af alt fordi tallet i sin fysiske form rummer en modsætning, fortæller hun og beskriver den skarpe top og den halvrunde bund. Det er også et ulige tal, som går op i de runde.

- Der er altså noget med det tal, filosoferer den konstituerede direktør for Koldinghus.

- Jeg kan godt lide femtallet, fordi det går op i alle runde tal lige fra ti og op efter. Måske er det også, fordi en stor del af min nærmeste familie har fødselsdag i et tal, der går op i fem. Jeg har selv fødselsdag den 15., og det samme har både min datter og min mormor. Min mor fylder år den 25. og min far den 30. Og sådan kunne jeg blive ved med en stor del af min familie, siger Nanna Ebert.

Selve formen på tallet indeholder også en kontrast, som på mange måder spejler Nanna Eberts egen personlighed, fortæller hun.

- Når jeg kigger på tallet, ser jeg to sider, som jeg selv indeholder. For mig symboliserer den kantede top på fem-tallet struktur og noget organisatorisk. Det er noget, jeg er god til og bruger i mit job på Koldinghus. Her arbejder jeg enormt målrettet og organiseret, og når jeg bestemmer mig for noget, fører jeg det ud i livet.

På den anden side symboliserer den runde del af femtallet det mere følelsesmæssige og afslappede. Den del af Nanna Ebert kommer mest til udtryk, når hun ikke er på arbejde.

- Derhjemme kan jeg være et rodehoved, og jeg har ofte brug for ikke at have nogen aftaler en hel weekend, fortæller hun.

Nana Ebert oplever det som en stor styrke at have femtallets to forskellige sider i sig. Og hun ser nogle af de samme modsætninger i sine to børn, som er 21 og 29 år.

- Min datter er udviklingshæmmet, og min søn er lige blevet færdiguddannet som læge. Man kan vel sige, at min søn er blevet en stor succes på det karrieremæssige plan. Han har altid fået topkarakterer og arbejder meget målrettet. Men min datter er en lige så stor succes, bare på det menneskelige plan. De er to meget store modsætninger, og jeg rummer og glæder mig over dem begge.

Jeg kan godt lide femtallet, fordi det går op i alle runde tal lige fra ti og op efter. Måske er det også, fordi en stor del af min nærmeste familie har fødselsdag i et tal, der går op i fem.

Nanna Ebert

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Nanna Ebert, Koldinghus.Foto: Søren Gylling
Nanna Ebert, Koldinghus.Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce