Annonce
Erhverv

På mandag slår spisestederne dørene op igen: Men Café Vivaldi venter med genåbning

Fra på mandag kan restauranter og caféer igen åbne op for spisende kunder. Arkivfoto til collage: Mads Dalegaard, Dorte Brandsen, Peter Leth-Larsen og Søren Gylling
Fra på mandag kan restauranter, caféer og andre spisesteder igen åbne op for spisende kunder på stedet. Fredericia Dagblad har været i kontakt med nogle af områdets spisesteder.

Fredericia: Siden midten af marts har det ikke været muligt at sætte sig ved et bord hos byens caféer og restauranter på grund af corona-restriktionerne, men fra mandag 18. maj bliver det igen muligt at nyde maden det sted, det er lavet.

Efter retningslinjerne blev offentliggjort torsdag eftermiddag har Fredericia Dagblad talt med nogle af byens spisesteder for at høre om deres genåbningsplaner.

Café Vivaldi

Café Vivaldi i Fredericia åbner ikke på mandag 18. maj. Det samme gælder de øvrige 17 caféer i den landsdækkende kæde.

- Det er af praktiske årsager. Vi skulle bestille råvarer i onsdags, og vi ville gerne have retningslinjerne inden. Det gør, at vi i stedet beslutter i næste uge, hvornår vi åbner, siger kædens direktør Kenn Righolt til Fredericia Dagblad.

- Men vi vil rigtigt gerne åbne, og det har vi villet længe. Så vi glæder os meget til at åbne, siger Kenn Righolt.

Om de nye retningslinjer, der kom torsdag, siger han:

- I forhold til de rygter, der var om begrænsningerne, er de et skridt i den rigtige retning. De er til at arbejde med, siger han.

Restaurant Ros

- Vi har manglet gæsterne og omsætningen, siden vi blev lukket ned, selvom vi har leveret takeaway, så det bliver dejligt igen at have gæster i restauranten, så de kan få en oplevelse hos os, siger Marcel Rodrigues De Oliveira, der er ejer af Restaurant Ros i Jyllandsgade.

Restauranten holder sin første åbningsdag for spisende gæster fra onsdag 20. maj med frokost- og aftenservering og vil have plads til 20 spisende. Derudover fortsætter takeawaydelen i et begrænset antal frem til som minimum 8. juni, oplyser indehaveren.

- Vi holder møde med vores personale i forhold til, hvordan vi skal håndtere det hele. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det bliver rigtig dejligt at genåbne i restauranten, siger Marcel Rodrigues De Oliveira.

Asian Restaurant

Hos Asian Restaurant på Egeskovvej åbner man igen op fra mandag 18. maj.

- Vi er spændt på, hvordan det bliver, når vi starter op, men vi ser frem til igen at kunne have spisende gæster, siger Min Zhang.

Han oplyser, at man får styr på alle de praktiske ting i forhold til åbningen i løbet af weekenden, men at det selvfølgelig kommer til at foregå efter reglerne. I alt forventer han, at restauranten på 350 kvadratmeter kan komme til at huse 50-60 kunder.

- I forhold til buffeten har vi anskaffet en masse engangshandsker, som man skal bruge, når man tager sin mad, siger han.

Restauranten holder fortsat åbent for takeaway.

Treldevejens Grill

På hjørnet af Treldevej og Huslodsvej, hvor Treldevejens Grill ligger, vender man med de nye retningslinjer stort set tilbage til vante dagligdag - naturligvis med fokus på fortsat at undgå smitte.

- Vi har det rigtig godt med vores kunder, og den stemning og hygge, vi tidligere har haft, har vi manglet i to måneder, fordi det kun har været ind og ud med kunderne. Nu får vi det endelig tilbage, siger indehaver Anja Holm Christensen.

Et hurtigt slag på tasken lyder, at der bliver plads til 10 personer i grillens pavillon. Derudover forventer Anja Holm Christensen også, at der bliver plads til 10-12 spisende udenfor.

Takeawaydelen fortsætter - selvfølgelig - hos grillen.

- Så nu bliver det hele lidt mere almindeligt, siger Anja Holm Christensen.

Restaurant Oven Vande

Restaurant Oven Vande genåbner på onsdag 20. maj. Så er der tid til at få gjort forberedelser til genåbningen.

- Vi glæder os rigtigt meget, og det gør personalet også, siger Lotte Gaarde, som er medindehaver af Restaurant Oven Vande.

Om de nye retningslinjer siger hun.

- Det er ikke noget problem for os at overholde. Det er muligt for folk at sidde, som de plejer, og vi tænker at give gæsterne mere plads, siger Lotte Gaarde.

Kommer der eksempelvis et selskab på ti personer, vil restauranten give plads, som 16 personer ville få normalt.

I coronatiden har restauranten forbedret gårdhaven, så der er bedre mulighed for udeservering. Der er opsat varme, markise over pladserne og læafskærmning.

Oven Vande har man droppet serveringen af brunch lørdag og søndag. Til gengæld sker der noget nyt.

- Vi åbner for frokost torsdag, fredag og lørdag, siger Lotte Gaarde om et nyt tiltag i restauranten i Norgesgade.

Urbania Street Food

Spisestedet med de mange badboder og en bar genåbner på mandag og tager ekstra hensyn til afstandskrav og spredning af kunderne, blandt andet ved at stille flere borde op udenfor.

Det oplyser medejer af spisestedet på hjørnet af Gothersgade og Fynsgade, Brian Løkkegaard.

Sådan lyder retningslinjerne

Torsdag 14. maj blev Erhvervsministeriets retningslinjer for blandt andet restauranter og caféer fremlagt. De træder i kraft 18. maj.

Her er et uddrag af det:

Der må maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 m2 gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. Dog indføres et særligt kvadratmeterkrav på 2 m2 pr. person for restauranter, caféer og lignende, medmindre kunderne det pågældende sted i al væsentlighed står op (i givet fald er kravet 4 m2 pr. person).

Restauranter og cafeer mv. skal respektere forsamlingsforbuddet, og kan således ikke servere for et selskab, der er større end den fastsatte grænse herfor (10 personer i øjeblikket, red.).

Restauranter og caféer mv. indrettes, så det er muligt at holde mindst 1 meters afstand mellem forskellige selskaber. Som alternativ til mindst 1 meters afstand kan der etableres en fysisk barriere.

Gæster bør ikke have mulighed for at placere sig, hvor de i mere end 15 minutter har ansigt-til-ansigt kontakt med medarbejdere, fx siddende ved en bardisk i en restaurant. Alternativ kan etableres en fysisk barriere fx form af en skærm af plastic eller glas.

Kilde: Erhvervsministeriet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce