Annonce
Egtved

På sigt kan vejen blive farlig for skolebørn, mener grundejerforening: - Vejen kommer efterhånden til at ligge midt i et boligkvarter

Bo Thomsen og medlemmerne af den lokale grundejerforening drømmer om at få etableret en parallelvej til Hvidegårdsvej, så især store landbrugsmaskiner og anden tung trafik kan ledes udenom. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Boligejere langs Hvidegårdsvej opfordrer Vejle Kommune til at anlægge en parallelvej, så landbrugsmaskiner og lastbiler på sigt kan ledes udenom Egtved i stedet for midt gennem det, der er ved at udvikle sig til et boligområde.

Egtved: Øst for Hvidegårdsvej er der de seneste år blevet bygget nye boliger, og flere er på vej. I byen er der stor glæde over udviklingen, der betyder flere familier til Egtved.

Men i takt med, at der bygges langs Hvidegårdsvej, bliver bekymringerne for trafikken på vejen større og større.

- Hvidegårdsvej plejede at køre i udkanten af byen. Men efterhånden som der bliver bygget på den anden side af vejen, bliver det, der er udkanten af byen, flyttet, forklarer Bo Thomsen, der er formand for Grundejerforening Baldersvej.

Annonce

Hans eget hus på Baldersvej ligger også ud til Hvidegårdsvej, men på venstre side af vejen.

- Os, der bor her, har altid haft vejen her. Men nu udvikler byen sig, men vejforholdene har ikke ændret sig derefter. Det har vi et ønske om at få lavet om, fortæller han.

Farlig skolevej

Hvidegårdsvej er den eneste vej gennem Egtved, hvis man kommer fra øst og skal nord for byen ud mod Ribevej eller omvendt. Hvis man da altså ikke vil køre lige forbi byens skole.

- Der kører faktisk en del store landbrugsmaskiner og lastbiler den vej. Og de skal selvfølgelig have lov at komme frem og tilbage, men vejen er ikke egnet til det, som det er nu, fortæller Bo Thomsen.

For i husene til højre for Hvidegårdsvej flytter der familier ind. Familier med børn, der skal på Egtved Skole. Men for at kunne komme hen til skolen skal børnene krydse Hvidegårdsvej, og det vækker en grad af bekymring hos boligejerne i området.

- Det er ikke optimalt, at skolebørn skal krydse en vej, hvor der hver dag kører mange tunge køretøjer, mener Bo Thomsen.

Derfor har grundejerforeningen taget kontakt til Vejle Kommune i håb om i fællesskab at kunne finde en god løsning. Selv har foreningen et forslag.

- Vi kunne godt ønske os en parallelvej med Hvidegårdsvej, som løber på den anden side af de nye udstykninger. På den måde kan de tunge køretøjer igen køre i udkanten af Egtved i stedet for at skulle ind gennem det, der med tiden bliver til et boligkvarter, siger han.

Annonce

Kig på vejbredden også

Grundejerforeningen er dog godt klar over, at den slags tager tid. Man får ikke bare kommunen til at anlægge en ny dag fra den ene dag til den anden.

- Vi ved, at der på sigt arbejdes på at etablere en lomme mere med byggegrunde på Hvidegårdsvej. Til den tid vil det for os at se være oplagt, at man samtidig kigger på vejforholdene. For hvis man kunne få den tunge trafik ledt udenom byen på en ny parallelvej, mens Hvidegårdsvej kun skulle vejbetjene dem, der bor ud til vejen, ville det ikke længere være mere farligt at sende børn i skole end i alle mulige andre villakvarterer, vurderer Bo Thomsen.

Hvis Vejle Kommune på sigt vil overveje at anlægge en ny vej, kunne man med fordel i samme omgang gøre den bredere end Hvidegårdsvej.

- De store landbrugsmaskiner fylder stort set hele vejbredden, så det er svært for modkørende at passere. Det kunne være godt, hvis vejen blev lidt bredere, siger han.

Hvidegårdsvej plejede at køre i udkanten af byen. Men efterhånden som der bliver bygget på den anden side af vejen, bliver det, der er udkanten af byen, flyttet.

Bo Thomsen, formand for Grundejerforening Baldersvej
Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Annonce