Annonce
Ikast-Brande

På slack line: Gadeidræt i skaterhallen

Frederikke på 5 år havde taget turen fra Ejstrupholm sammen med sin storebror og far Brian for at forsøge sig på slack-line. Normalt kører hun på løbehjul. Foto: Mikael Lund
Urban Street Zone havde inviteret til Gadeidrættens Dag.

Brande: Lørdag 25. maj inviterede Urban Street Zone i lighed med 45 andre foreninger landet over til ”Gadeidrættens dag” i skaterhallen på Mylius-Erichsensvej.

De første par timer stod der slackline på programmet, og hvad i alverden er så det?

Jo, hvis du forestiller dig de bæltestropper med skralde, man bruger til at fastgøre gods i f.eks. lastbiler med, har du en ide om det.

Spændt op mellem to ankerpunkter udgør den fem cm. smalle strop, der reelt er tale om, en line, man kan balancere, sidde, stå eller ligefrem ligge på. Som om det ikke var udfordrende nok, findes der en halvt så bred variant, der skal spændes knapt så hårdt op, men det kræver mere øvelse end et par timer at mestre den.

Tre instruktører, Freja, Troels og Tais fra den næsten nystiftede forening, Slackline Aarhus, var hidkaldt for at introducere sporten i Brande, et tilbud 11-årige Oscar som en af de få drenge tog imod. Han kører normalt på rulleskøjter på ramperne i skaterhallen og havde som de fleste andre heller aldrig prøvet hverken slackline eller linedans i øvrigt, så han startede på den laveste og strammeste slackline – men inden længe var han i gang med at øve afstigning med et elegant hop fra en noget højere line.

”Lidt svært” mente han.

Frederikke, der er vant til at komme i skaterhallen for at køre på løbehjul, havde taget sin storebror samt far Brian med, og han var god at have ved hånden, selvom balanceevnen ikke så ud til at fejle det mindste.

Annonce
Iben Kjær fandt hurtigt balancen på de smalle slack-lines. Foto: Mikael Lund

Kræver tålmodighed

Iben Kjær er ca. ligeså gammel som de to tilsammen, og hun fandt ret hurtigt fidusen – og balancen på den mere elastiske jumpline eller trickline, som den også kaldes. Her var særligt den ene af de tre instruktører, Troels, på hjemmebane, mens Tais følte sig mest hjemme på den smalleste slackline, som han uden problemer rejste sig op på fra siddende hugstilling.

- Det er sjovt og udfordrende, men også noget, man skal have tålmodighed til – og det er ikke nemt, forklarede han.

I Århus bliver linerne bl.a. spændt op i Universitetshaven.

Det gør de sandsynligvis også i skaterhallen i Brande i fremtiden: I hvert fald har Urban Street Zone købt de slacklines, der var i brug lørdag med økonomisk støtte fra Den Nationale Platform for Gadeidræt, som er finansieret af Nordea-Fonden.

Og efter et par timer på slack line gik det så løs med yderligere et par timers roller dance på rulleskøjter, hvor mange af Urban Street Zones medlemmer følte sig mere på hjemmebane. Desuden var begge haller åbne hele dagen for alle, der havde lyst til at køre på ramperne, uanset om det så var på løbehjul, rulleskøjter, skateboard eller løbecykler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce