Annonce
Erhverv

På tur med H.C. Andersen og hjælp general Rye: Disney Magics gæster får tilbudt helt nye oplevelser

Det er første gang Disney Cruise Line lægger til i en dansk by udenfor Købenahvn. Disney Magic besøger Fredericia 16. august. Foto: Matt Stroshane
Ifølge Visit Fredericia har gæsterne ombord på Disney Magic taget godt imod de tilbud, Fredericia byder på, når krydstogtskibet lægger til 16. august.

Fredericia: Krydstogtgæsterne på Disney Magic, som besøger Fredericia 16. august, har booket mange og anderledes oplevelser under deres ophold i byen.

Ifølge cruisekoordinator hos Visit Fredericia Helle Rosborg Black har gæsterne booket 1217 pladser. Ved tidligere krydstogtanløb har rederierne hovedsageligt tilbudt deres gæster guidede gåture og busture langs Lillebælt eller til turistattraktioner som eksempelvis Legoland, Egeskov Slot og Ribe.

Men Disney Cruise Line har efterspurgt en anden form for oplevelser til deres gæster, som i høj grad består af amerikanske børnefamilier. Derfor er der foruden de traditionelle ture også udbudt en række anderledes ture - heriblandt flere nye.

Turen "The grand tour" har solgt godt. Det er en bustur rundt i Fredericia inklusiv en tur ud i Minibyen.

En af de nye koncepter er "meet the locals", som også er populær blandt Disney Magics gæster.

- Her besøger en gruppe et lokalt par, som bor indenfor voldene. De fortæller om livet i Danmark, og gæsterne smager nogle lækkerier. Den slags kunne vi godt tænke os at lave mere af, fortæller Helle Rosborg Black.

Annonce

Disney Magic

Skibet er bygget i 1998, kan have 2700 passagerer og 947 besætningsmedlemmer ombord og er 294 meter langt.

Det er et flydende Disney-koncept med mange af Disneys velkendte figurer ombord såsom Anders And og Mickey Mouse. Dertil kommer mange af de nye figurer fra eksempelvis Avengers. De går rundt blandt gæsterne, så børn kan få taget billeder med dem.

I stedet for trut fra hornet, spiller skibet Disney-sangen "Når du ser et stjerneskud".

Det ankommer kl. 7 og sejler kl. 15.15.

Marsvin og havkajak

Hvalsafari på Lillebælt, hvor deltagerne skal ud og se på marsvin ombord på Adventura, er udsolgt.

Nogle gæster skal ud og prøve kræfter med at sejle kajak ved Østerstrand, og endnu et nyt tiltag er en gåtur med en naturvejleder på Lillebæltstien på Middelfart-siden, hvor gæsterne blandt andet kommer forbi Hindsgavl Slot.

- Disney Cruise Line har efterspurgt oplevelser, som ikke kun bygger på de store attraktioner, fortæller Helle Rosborg Black om baggrunden for de mange forskelligartede ture.

Et andet eksempel er "Brave soldier on a mission", som er et koncept, to ansatte på Visit Fredericia udviklede for et år siden.

- Det er leg på volden, hvor børn og voksne interagerer sammen for at hjælpe general Rye med at vinde slaget. De får udleveret en manual og et tornyster med et trægevær, og de skal rundt til forskellige poster på volden. Der følger en guide med, så de også får noget at vide om historien, forklarer Helle Rosborg Black.

Besøger Fredericia Teater

En anden populær tur er "Behind the scenes" på Fredericia Teater, hvor krydstogtgæsterne foruden teatret også besøger Musicalakademiet og får fortællingen om Fredericia Teater og dets samarbejde med Disney af teaterchef Søren Møller. Samtidig giver skuespillerne smagsprøver på forskellige scener fra teatrets opsætninger af Disney-musicals.

Ud over de lokale oplevelses-ture har Disney Magics gæster haft mulighed for at booke sig ind på de mere traditionelle ture til Legoland, Lego House, Kongernes Jelling, Koldinghus og Christiansfeld, Egeskov Slot, Odense by og Den Fynske Landsby.

Et nyt tilbud er en tur i H.C. Andersens fodspor, som er baseret på H.C. Andersen Paradens små opførelser af scener fra den fynske forfatters mange eventyr. Gæsterne bliver taget med ud på en turbåd på åen og ser opførelser inde på bredden.

- Den glæder vi os ret meget til. Den var udsolgt meget hurtigt, fortæller hun.

I det hele taget har Disney efterspurgt originalitet, når det kommer til ture i og fra Fredericia. Visit Fredericia er spændte på, hvad gæsterne siger til de nye ture og forventer at kunne bruge deres feedback til planlægning af fremtidige ture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Værktøj stjålet fra varebil

Annonce