Annonce
Billund

På vingerne igen: Flyrute til Island åbner med masker og tests

Nu åbner Icelandair op for, at man igen kan flyve mellem Billund og Island. Sikkerheden på flyturene er markant, og blandt andet er service om bord begrænset for at minimere kontakten mellem passagerer og besætning, og passagerers vandflasker kan ikke genopfyldes på turen. Pressefoto
Annonce

Grindsted: Nu kan danskere igen hoppe på et fly i Billund og lande midt blandt vulkaner og store vidder.

Flyselskabet Icelandair har været på vingerne i et stykke tid og har fra og med fredag 10. juli også genåbnet ruten Billund-Reykjavik (Keflavik International Airport). Med flyruten følger en række sikkerhedstiltag for at forhindre covid19-spredning, så passagererne skal blandt andet indstille sig på at bære mundbind hele vejen og benytte boardingpass, der kan scannes, for at undgå for meget berøring.

Desuden har Island valgt ikke at nøjes med stikprøver og at tage rejsendes temperatur. I stedet skal alle passagerer ved ankomst vælge mellem af betale for en test af covid-19 i lufthavnen eller gå i to ugers karantæne.

Island formåede tidligt at inddæmme coronavirusen og dermed opnå en helt flad smittekurve, og derfor startede flyruten mellem København og Keflavik Lufthavn op allerede 15. juni, da grænserne blev åbnet. Denne rute har været en af selskabets travleste, så det forventes, at der også vil være rift om flybilletterne fra Billund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce