Annonce
Give

Påhængsvogn torpederer og smadrer kirke

Påhængsvognen havde rullet godt 200 meter i frit løb, inden den bragede ind i Baptiskirken i Tværgade i Give og forårsagede stor materiel skade. Foto: Jim Hoff
Torsdag morgen forårsagede en løbsk påhængsvogn stor materiel skade på en kirke i Tværgade i Give. Påhængsvognen rullede 200 meter, inden den bragede ind i Baptistkirken.

GIVE: Det var noget af en ublid opvågning, som beboerne på Tværgade i Give fik torsdag morgen. Et kæmpebrag ude fra gaden fik tændt lys i køkkenvinduerne på vejen, og da beboerne kiggede ud, kunne de konstatere, at Baptistkirken i nr. 11 havde fået særdeles uventede gæster:

En kæmpestor påhængsvogn stod med bagenden godt inde i murværket, der i den ene gavlside var styrtet helt sammen. Ude ved påhængsvognen stod en fortvivlet ung mand, chaufføren til køretøjet, som ikke anede sine levende råd.

Den tydeligt chokerede chauffør forklarede, at han lidt før klokken 7.00 havde været i gang med fra- og tilkobling af påhængsvognen cirka 100 meter oppe af Svinget, hvor der skulle leveres byggematerialer til et nyt hus, da mekanikken nægtede spillede med.

Annonce
Da påhængsvognen kom fri af kirken i Tværgade, kunne man for alvor se de skader, som den havde påført huset. Foto: Jim Hoff

- Pludselig begyndte vognen at rulle baglæns ned mod den store vej (Rådhusdbakken, red.). Jeg spænede bagefter og prøve at stoppe den, men det var helt umuligt, forklarer den unge chauffør.

Vognen fortsatte uhindret over Rådhusbakken, ned af Tværgade, hvor den først standsede, da den med et kæmpedrøn tonsede ind i Baptistkirken - og dermed fik sat godt og grundigt gang i Tværgade.

Uheldet medførte heldigvis ingen personskade, bortset fra den uheldige unge chaufførs selvværd, der havde fået en del skrammer i lakken.

Nabo: Det kunne være gået grueligt galt

Men det kunne være gået grueligt galt, hvis påhængsvognen havde ramt en bil på vej hen over Rådhusbakken eller ikke mindst huset ved siden af Baptiskkirken.

Her sad Tommy Nielsen og fik sin morgenkaffe i sit køkken, som ligger ud til vejen og tæt på den gavl ved Baptistkirken, der blev torpederet.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis vognen havde ramt mit hus, der hvor jeg sad i mit køkken. Det er bare vildt heldigt, at det var et tomt hus, som vognen bragede ind i, siger Tommy Nielsen, der fik sig en ordentlig forskrækkelse ved det store drøn fra huset ved siden af.

Så tæt var påhængsvognen på Tommy Nielsens hus i Tværgade, da den bragede ind i Baptistkirken. Foto: Jim Hoff

Efter en del baksen frem og tilbage lykkedes det for chaufføren at få koblet påhængsvognen på og at få den trukket fri af det molestrerede hus.

- Jeg er i kontakt med firmaet, og så må vi se, hvad der nu skal ske. Det styrer de fra kontoret, konstaterede chaufføren, der godt er klar over, at han både var uheldig og heldig denne formiddag.

- Det var godt nok ikke rart bare at løbe bagefter vognen og ikke at kunne gøre noget. Men heldigvis kom der ingen mennesker til skade. Det er det vigtigste, konstaterede den slukørede chauffør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce