x
Annonce
Billund

Pårørende om ombygning: - Et nyt skandalebyggeri er på vej - igen

Stigningen her fra hovedindgang til fortov på Frihavnen i Vorbasse er ikke sådan lige at forcere for ældre kørestolsbrugere, men ifølge pårørende Aase Hansen kommer der en endnu større stigning indenfor med det nye byggeri. Arkivfoto

Aase Hansens mor bor på Frihavnen i Vorbasse, og hun kan se, at byggeriet, der netop nu er i gang, ikke tjener noget formål. Hun mener, at kommunen endnu engang har glemt, at der bor gamle og svage på et plejehjem.

Billund Kommune: Som det er lige nu, kan Aase Hansens mor godt komme ned i spisestuen. Hun kører med de lifte, der indimellem er gået i stykker, og som nu er årsag til en ombygning til to millioner kroner. En ombygning, der allerede har været i gang i et par måneder og står færdigt til maj.

Liftene fjernes til fordel for en stejl gang, og den er ifølge hendes vurdering alt for stejl til både kørestols- og rollartorbrugere.

- Det kunne jeg se allerede før byggeriet gik i gang. Den er mere stejl, end stigningen fra plejehjemmets hovedindgang og ned til fortorvet, og her kan vores mor ikke selv køre. Som det er nu, kan hun ikke selv komme ud, for der er brug for, at der er nogle, der holder igen, siger Aase Hansen, der ser byggeriet som spild af borgernes - og de gamles - penge.

- For 25 år siden glemte arkitekten, at det var et plejehjem, der skulle bygges. Og det sker så igen nu. Det er ikke gennemtænkt. Det bliver umuligt for både kørestols- og rollartorbrugere at komme op og ned ad gangarealerne. Der er ikke bremser på en kørestol, og de gamle har ikke armkræfter til selv at trække sig op. Det betyder, at personalet vil skulle hente hver enkelt borger. De får så travlt, forudsiger Aase Hansen, der gerne ser en opnormering i personalet.

Ifølge Ruth Lauridsen (V) er det det nye social- og sundhedsudvalg, der står for at fordele de penge, der er afsat i budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce