Annonce
Vejle

Pænt farvel til Birgitte Vind

Efter en lang valgkamp stod det 6. juni klart, at to af Vejles byrådsmedlemmer, Birgitte Vind (S) og Christoffer Melson (V), er valgt til Folketinget. Onsdag sagde byrådet farvel til Birgitte Vind, mens Christoffer Melson fortsætter i lokalpolitik. Arkivfoto: Flemming Larsen
Orlov blev til udtræden, da byrådet tog afsked med nyvalgt folketingsmedlem - Christoffer Melson (V) fortsætter ind til videre
Annonce

Vejle: For 14 dage siden blev socialdemokraten Birgitte Vind valgt til Folketinget. Onsdag sagde hun farvel til Vejle Byråd. Hendes parti accepterer ikke dobbeltmandater - derfor var onsdagens møde det sidste for den 53-årige politiker efter ni et halvt år i byrådet.

- Jeg vil gerne takke Birgitte for hendes arbejde. Vi har aldrig været i tvivl om, hvad du har brændt for i byrådet. Nu har du forfulgt din drøm om Folketinget, og din ihærdige indsats har båret frugt. Alt mulig held og lykke, lød det fra Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), til den nu forhenværende byrådskollega.

Vi har aldrig været i tvivl om, hvad du har brændt for i byrådet. Nu har du forfulgt din drøm om Folketinget, og din ihærdige indsats har båret frugt.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester - til Birgitte Vind (S)

Annonce

SF'er undrede sig

I første omgang havde Birgitte Vind kun ansøgt om en måneds orlov fra byrådet, måske under påvirkning af sin partileders antydning af, at et nyvalg kunne blive aktuelt, hvis regeringsforhandlingerne strander.

Men i starten af ugen ændrede hun holdning, kunne borgmesteren meddele, før byrådet behandlede sagen. Derfor var det en udtræden af byrådet, forsamlingen tog stilling til, og det var gruppeformanden for SF, Lone Myrhøj, godt tilfreds med:

- Vi havde undret os over, at der var ansøgt om orlov, sagde Lone Myrhøj.

Annonce

Goddag til Arne Poulstrup

Farvel til Birgitte Vind betød goddag til 1. suppleant Arne Poulstrup. Han var i forvejen indkaldt som suppleant for Johnny Beck til onsdagens møde.

I første omgang overtager han Birgitte Vinds poster i økonomiudvalg, kulturudvalget og udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati. Først når budgettet for 2020 er forhandlet på plads til efteråret, lægger partiet den endelige politiske kabale frem mod byrådsvalget i november 2021.

Mens Birgitte Vind siger farvel, bliver hendes nye folketingskollega, Christoffer Melson (V), indtil videre i byrådet. Han har trukket sig fra formandsposten i teknisk udvalg, men fortsætter som gruppeformand i Venstre:

- Vi har besluttet, at jeg lige får en fornemmelse af arbejdsopgaverne i Venstres folketingsgruppe, før jeg tager endelig stilling til i, hvilket omfang jeg kan fortsætte i byrådet, siger Venstre-politikeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce